Vi har lite begränsat med tid till vårt förfogande på lektionen, så dagens snabblagade frallor passade perfekt. Det blev till och med gott om tid över för lite kortspel i väntans tider.
Snabba frallor 12 st
50 g jäst
4 dl vatten (37grader)
1 msk flytande honung
1 tsk salt
3 msk rapsolja
3 dl grovt rågmjöl
7-8 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke eller bakassistent. Häll över vattnet (37 grader) och rör tills jästen lösts sig. Tillsätt olja, honung och salt. Blanda ner mjölet lite i taget tills degen släpper från kanten. Forma till 12 bollar och lägg på bakplåtsklädd ugnsform.
Nu till det mest spännande av det hela! Plåten ställs in i en kall ugn och efter det sätts ugnen på, 200 grader är det som gäller.
Bullarna jäser under tiden som ugnen blir varm. När bullarna stått inne ca. 25-30 minuter är de klara. Säkrast är så klart att kolla av med baktermometer och då gäller 95-97 grader.
Min plan var att pensal frallorna med uppvispat ägg och därefter strö över solroskärnor, men jag glömde... Blev för hungrig och exalterad helt enkelt. Så välj själva med andra ord.
//Malin
Que lindo pão. Estou levando a receita.
SvaraRaderaTenha uma ótima semana.
Muito obrigado <3
Radera//Malin
Perfekt recept för den som (typ jag) inte har plats för att kalljäsa deg över natten. Ha en fin dag, bästa Malin!
SvaraRaderaJa, väldigt smidigt! Gjorde dem även igår kväll faktiskt. Ha en fantastisk dag! <3
RaderaSå jädra smart att låta bullarna jäsa i ugnen under tiden dom gräddas, det ska läggas på minne och lista!
SvaraRaderaSmart är ordet! Klem klem <3
Radera