Så då till maten som denna goda moder lagade till sin välartade familj. Den snabbt planerade middagen blev idag Indiskt färsgratäng med jasminris, mango chutney, vitlökssås och hackade cashewnötter. Hur gott som helst och en stark rekommendation från min sida.
Indisk färsgratäng
100 g purjolök
2 tsk ingefära
2-3 tsk curry
1-2 tsk Rasta Pasta från Mill&Mortar. Eller välj att ta
mer vanlig curry
1/2 - 1 tsk cayennepeppar
1 tsk kycklingfond el. grönsaksfond
2 tsk soya
2 vitlöksklyftor
salt & peppar
4 dl creme fraiche
1 dl grädde el. mjölk
2 msk tomatpuré
Fräs köttfärsen tillsammans med skivad välsköljd purjolök. Tillsätt kryddor, soja, fond och pressad vitlök. Rör runt tills allt blandats väl. Smaka av och tillsätt ev. mer kryddor, om så önskas. Häll köttfärsröran i en ugnsfast form.
Blanda creme fraiche, grädde och tomatpuré och häll över köttfärsröran.
Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 20-25 minuter. Servera med jasminris och lite goda tillbehör.
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.