Hittade en rulle med smördeg i kylen, en rest från någon planerad middag. Kommer just inte på vilken, men vet att jag bara använde en av de två inköpta. Färdig smördeg är smidigt att ha hemma, inte lika smidigt att göra en frasig egen sådan. Inte för mig i alla fall.
Köttfärsröran behöver vara ganska fast för att inte den ska rinna ut, därför använder jag mjöl för att reda av den lite.
Smördegsinbakad köttfärsrröra
400g köttfärs
2 msk tomatpuré
1 msk vitlökspaste (se bild nedan)
1 msk oreganopaste (se bild nedan)
1 msk soja
1 msk mjöl
2 dl krossade tomater
2 tsk torkad oregano
Flingsalt & svartpeppar
2 dl riven ost
1 rulle med färdig smördeg
1 ägg
sesamfrö
Fräs färsen i olivolja och rör ner tomatpuré, paste och soja. Strö över mjölet, rör runt och häll på de krossade tomaterna. Strö på oregano, salta och peppra.
Fantastiska bra smaksättningar från Santa Maria. Finns att köpa på Coop. Öppnad förpackning håller i 4 veckor i kylen. |
Rulla ut smördegen och lägg den avsvalnade köttfärsröran i en sträng i mitten och strö över riven ost.
Vik över kanterna och vik in ändarna. Vänd försiktigt så att skarven hamnar nedåt.
Baka i ugnen på 200grader i ca. 30 minuter, eller tills rullen fått fin gyllene färg.
Till köttfärsrullen serverades en härlig sallad och en kall vitlökssås. Också den gjord på Santa Marias vitlökspaste. Paste, créme fraiche, salt och svartpeppar. Hur smidigt som helst!
Smaklig spis!
//Malin
Åh så gott det där såg ut!!
SvaraRaderaSug ut det sista av långhelgen! Det tänker jag göra!!
Kram Jenny
Ja, och vilken helg sedan! Ljuvligt!
RaderaKram