Sol och regn gör susen för växtligheten i trädgården. Det knoppas och frodas lite här och där. Jag älskar den gröna nyansen som nygrönska har. Sedan är jag långt i från en trädgårdsmänniska. Lars hade nog önskat tvärtom, eller inte bara nog. Jag vet att han önskat jag tyckte det vara lite roligt. Jag vill ha det fint men vill inte själv göra det fint. Det är med andra ord Lars som får stå för grävandet och pysslandet i trädgården. Jag berättar hur jag vill ha det och han gör det, bra fördelning tycker jag.
Av den första späda rabarbern bakade jag en bjudkaka till butiken. Perfekt att jag kan kombinera bloggen och butiken. En win-win situation med andra ord. Jag göder både bloggen och mina kunder i Annies Stuga.
Rabarberkaka med kardemumma och kokos
175 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
3 st äggulor
4 1/2 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma (gärna nystött kardemumma)
1 krm salt
1 dl mjölk
3 st äggvitor
300 g späda rabarber
kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt. Tillsätt äggulorna och mjölet blandat med bakpulver, kardemumma och salt. Rör ner mjölken.
Vispa äggvitorna till tjockt fast skum i en ren och torr bunke. Vänd ner i kaksmeten med en slickepott.
Bred ut smeten i den smorda och bröade formen. Jag använde en större ugnsform, ingen långpanna. Fördela rabarbern över kaksmeten. Strö över kokosflingorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 45-55 minuter. Pudra lite florsocekr över kakan före servering.
Man kan sedan välja om man vill servera den med vaniljsås eller glass, eller bara som den är. Jag bjöd på den utan vaniljsås, vilket fungerade utmärkt.
Receptet kommer från Allt om mat, men jag ändrade lite i receptet.
//Malin
Mmm...otroligt smarrigt! Då vet jag precis vad jag ska göra med resten av rabarber som ligger i frysen! :)
SvaraRaderaHa en toppen måndag!
Kram kram
//Lana
Rabarber älskar jag och var helt lycklig när de sålde rabarber i affären. Det har blivit några recept med rabarber redan :) Kram
SvaraRaderaLyxigt att bara kan gå o plocka i landet, jag får handla hem lite idag ;) Kram
SvaraRaderaRabarber och kardemumma är magiskt gott- I love it!!
SvaraRaderaDet är i din butik man ska hänga om man vill smaka på något gott;-D
SvaraRaderaDen första späda rabarbern är guld och jag kan bara instämma i att kardemumma passar riktigt bra ihop med rabarber och lite vaniljglass mmmm.
SvaraRaderaBra fördelning där mellan er ;) Kram!
Rabarberkaka jomantackar gahhh vad gott finis! kram Sofia
SvaraRadera