I söndags kväll lagade jag en gryta av rester från vår korvstopparkväll. De ingredienser som blev över när jag och Lars stoppade våra thaikorvar. Med lite tillägg i form av räkor och kokosmjölk blev det alltså en riktigt god räkgryta med härliga thaismaker. Ella var överlycklig, Ludvig inte riktigt så lycklig...
Thaigryta med räkor
500 g räkor med skal
1/2 purjolök
1 röd paprika
2 msk tomatpuré
3 tsk Santa Maria Thai red curry
10 körsbärstomater
1 burk kokosmjölk
2 stjälkar citrongräs
5 kaffirlimeblad, 2 hela i och tre finhackade.
2-3 tsk fisksås
1 st röd chili, finhackad
Skala räkorna och ställ i kylskåp. Strimla purjolöken och skölj noga. Skär paprikan i bitar. Fräs thaikryddan i lite olja och tillsätt paprika och purjolök. Häll på kokosmjölken och blanda runt. Finstrimla 3 kaffirlimeblad och blanda ner dessa och de hela bladen i grytan. Krossa citrongräset lite och lägg ner även dessa i såsen. Finhacka chilin och tillsätt i grytan tillsammans med halverade tomater. Smaka av med fisksås. Lägg i räkorna det absolut sista. Låt dem inte koka, då blir de sega.
I kväll planerar jag alla matinköp inför påsken. Vi ska vara här på påskafton, så fram till dess har jag en del att fixa. Ser så fram emot en veckas ledighet nu.
//Malin
Vi trodde baske att ni hade haft räkor i korvsmeten nu! Det hade ju varit nytänkande:)
SvaraRaderaGott gott är det med en räkgryta, perfekt att ta tillvara på resterna i en sådan godsak!
Kramar
Så trevligt med så mycket ledighet... nejdå, jag är inte avis jag ;)
SvaraRaderaThaimat är en given favorit hemma hos oss, mums! Kram
Läckert:) Några gester med rester brukar oftast bli riktigt bra recept!
SvaraRaderaMums, vilken smarrig räkgryta! Helt i min smak! Jag älskar thaimat! :)
SvaraRaderaSparar receptet!
Kram
//Lana