tisdag 19 mars 2013

PETITS POIS CAROTTES - ÄRTOR OCH MORÖTTER PÅ FRANSKT VIS




I dag bjuder jag er på ett recept från hemkunskapslektionen förra tisdagen. Min franskättade kollega Christian delade med sig av detta rustika recept. Så attans gott att jag var tvungen att laga det även hemma. Har blivit så några gånger faktiskt, att jag blivit inspirerad till att laga maten på hemmaplan. Christian tyckte dock att mitt potatismos var helt onödigt, i skolan blev det bara benfri kotlett som ackompanjerade rätten. För mina barns skull lade jag alltså till moset. Jag tyckte i och för sig också det var gott till. 

Petits pois carottes - ärtor och morötter på franskt vis (2 port)
2 dl gröna ärtor
2 dl finhackade morötter
70 g tärnad bacon
1/4 gul lök
1 msk smör
1 nypa socker
salt & peppar

Fräs bacon och hackad lök i smör på hög värme i ca. 1 minut.
Tillsätt ärtor och morötter, sänk värmen och tillaga på låg värme tills morötterna är mjuka. Sockra, salta och peppra tills det blir en bra balans i rätten.

Servera till valfritt kött, vi valde benfri utbankad kotlett.



I kväll har jag varit på Zumba, så j...a kul! Svänga höfter, rumpa och axlar, bara inte samtidigt. Jag säger inte att det är vackert när jag rör mina bleka lekamen, men så roligt det är. Timmen svischar förbi. Det bästa är att jag inte behöver lämna Glommen. Kul träning på hemmaplan är ju ett plus.



//Malin



3 kommentarer:

  1. Oh la la french cuisine!

    Zumba är superkul... alltid skönt att skaka de lurviga ;)

    SvaraRadera
  2. Det är så bra att man kan kika in här när inspirationen tryter, tack för att du delar med dig så mycket gott!

    kram Tiina

    SvaraRadera
  3. Läckert! och jag åker till Frankrike om lite drygt en månad:)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.