Jag gillar kokböcker och mattidningar. Köper ofta olika mattidningar, som jag flitigt dreglar över tills nästa nummer kommer ut. Kokböcker köps inte lika ofta, men bokrean är alltid ett ypperligt tillfälle att utöka samlingen.
I år köpte jag bara en, eller hittills har jag bara inhandlat en kokbok. Den jag köpte är jag så nöjd med dessutom, det blev Markus Pasta av Markus Aujalay. Boken är proppfull av smidiga pastarätter för alla tillfällen. Kommer absolut att bli en flitigt använd kokbok, så jag kan verkligen rekommendera den. På Coop Forum fanns den för 99 kr, inga pengar alltså.
Pasta med skogschampinjoner och tryffelolja
500 g pasta
200 g skogschampinjoner, tunt skivade
4 msk god olivolja
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk bladpersilja, hackad
1 dl parmesanost, färskriven
2.4 msk tryffelolja
salt
svartpeppar
Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.
Stek svampen gyllenbrun i olivolja i en stekpanna. Tillsätt vitlöken mot slutet. Häll på grädde och låt koka upp.
Vänd ner svamp, persilja och ost i den nykokta pastan.
Smaksätt med tryffelolja, salt och peppar.
En underbart god pastarätt, som man dessutom slänger ihop under tiden pastan kokar. Känns otroligt lyxig dessutom, ett glas rött till detta och måltiden är komplett.
Nu får vi lov att jubla lite också, det är ju fredag! Två dagar ledigt och vår i luften. Det spelar ingen roll att det är kallt, våren är här ändå.
Dessutom är det ju final i Mello i morgon kväll. Vi är bortbjudna till vännerna vi firade in nyåret med. Vi ska umgås, äta, dricka, titta på Mello och spela kort. Ja visst, tjejerna ska slå gubbarna. Trevligt ska det bli!
Avslutar med en bild på Annies Stuga. Har köpt nya fina, vita utemöbler. Nu väntar jag bara på värmen. Förmiddagarna är riktigt sköna i det här hörnet utanför butiken.
Öppettiderna för butiken i helgen är
följande:
Fredag kl. 14-18
Lördag kl. 10-15
Söndag kl. 10-15
Välkomna!
Ha en skön helg kära vänner!
//Malin
Så fint du har där utanför din lilla butik :))) tokgillar utemöblerna.
SvaraRaderaTrevlig helg till dig också
Kraaam Liselott
Så fint du har det utanför din lilla butikspärla : ) gahhh önskar jag kunde titta förbi i helgen morr för att det är så långt bort : ( Pastan ser galet god ut! kram Sofia
SvaraRaderaPastan ser så god ut! Annies stuga är så fin! Kram från ett regnigt Amsterdam!
SvaraRaderaHärlig pasta! Känns bra när det går snabbt men ändå ger en lyxig touch!
SvaraRaderaHa det så skoj ikväll! Själv ska jag försöka hitta en likasinnad som inte vill se det stora spektaklet på tv... :) Kram
Vilken läcker pasta! Skogschampinjon är så himla mustigt och gott.
SvaraRaderaHa en fin mellolördag!KRAM
Härligt gott. Den där tryffeln, den där tryffeln 'suck*
SvaraRaderalena från make a head food
Visst är det kul med kokböcker jag har några på min önskelista men det blir mest magasin som jag också köper, är nästan beroende! Både mat- och inredningsmagasin!
SvaraRaderaDet ser fantastiskt mysigt ut vid din butik!
Kram Jenny
Vilken spännande pasta rätt har tryffelolja hemma, men har inte använt den ännu, kanske prova den och göra denna rätt:)
SvaraRaderaPastan såg jättegod ut!
SvaraRaderaGott med vegetarisk pasta! Han kan sin pasta han, Marcus :) Jag köpte ingen rolig kokbok alls på rean i år, tyvärr! Får frossa i fler mattidningar istället :)
SvaraRadera