Läste på min bloggvän Amys blogg att det är vegetariska dagen i dag. Tänk vad lämpligt att jag då delger er ett vegetariskt recept. Äter vegetariskt alltför sällan tyvärr. I bland tar jag det i skolmatsalen på jobbet. Den här omeletten gör jag då och då dock, tycker den är riktigt god. Fetaosten på toppen ger omeletten en härlig sälta.
Grönsaksomelett i ugn 3-4 port
8 ägg
1 dl mjölk
salt & peppar
1 tsk italiensk salladskrydda
1 squash
2 spetspaprikor
1/2 rödlök
1 stor tomat
2 dl riven ost
200 g fetaost
Vispa samman ägg och mjölk, salt och peppra. Skär grönsakerna i mindre bitar och fräs i olja. Krydda med salladskrydda. Fräs tills de fått lite färg, men de ska inte bli allt för mjuka. Lite tuggmotstånd ska finnas kvar. Använd en gryta som tål ugnsvärme, gärna gjutjärnsgryta.
Häll ner äggstanningen och rör om försiktigt, men bara en gång. Sänk värmen och låt omeletten stå i ca. 5 minuter. Var bara försiktig så den inte bränns i botten. När den börjat stelna även på toppen, strös riven ost på och den ställs in i ugnen på 175 grader. Låt den stå inne ca. 5 minuter, därefter läggs grovt smulad fetaost ovanpå osten. Låt den stå inne någon minut till. Avsluta med att sätta på grillen så fetaosten får lite färg på nosen.
Servera tillsammans med en liten sallad.
Fredag i dag och mys väntar!
//Malin
Brukar göra en liknande och det är riktigt gott med denna dära fetaosten i omelett!
SvaraRaderaTrevlig helg / Lena från make a head food
Vad gott det lät med fetaost på omeletten! Det ska jag prova:) Jag gör omelett ganska ofta till lunch.
SvaraRaderaÖnskar dig en fin helg! Kram
Omelett gillas och det är något jag gärna äter! Kram
SvaraRadera