måndag 14 januari 2013
SUPERDUPERGOD OCH NYTTIG MÜSLI
När jag gör Müsli måste jag vara snabb att gömma undan den, eller göra en väldigt stor sats. Alla utom Ludvig, surprise surprise, älskar den. Müsli, skivad banan och kall mjölk är en riktig höjdare. Funkar även bra med grekisk yoghurt, banan och honung. Rena efterrätten faktiskt.
I en sådan här müsli kan innehållet variera, beroende på vilka fröer, nötter och gryn jag har hemma. Jag brukar bara hålla mängderna med vätska vs. torrvaror.
Superdupergod och nyttig müsli
2 1/2 dl dinkelflingor
2 1/2 dl fiberhavregryn
1 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 1/2 dl kokosflingor
2 dl hackade cashewnötter och valnötter (valfria nötter fungerar)
2 dl torkade blåbär (valfria torkade bär och frukter)
2 1/2 dl vatten
1/2 dl honung
2 msk rapsolja
Blanda vatten med olja och honung.
Blanda de övriga ingredienserna, utom russinen och gojibären. Häll i honungsvattnet och blanda runt. Häll blandningen på en bakplåtsbeklädd plåt och sätt in i ugnen på 200 grader. Muslin ska vara inne i ugnen i ca. 30 minuter, men var femte minut måste det röras om i blandningen så den inte bränns.
Ta sedan ut och låt svalna. När muslin kallnat ska de torkade blåbären blandas i. Sedan är det bara för dig att bestämma om du ska bjuda resten av familjen på den, eller hålla den för dig själv. Men du får bestämma dig snabbt...
Att göra egen müsli är godast och säger du superdupergod och nyttig så är det bara plus :) Kram
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaSpännande recept måste jag säga.
SvaraRaderaSå gott att blanda ihop och rosta sin egen musli!
SvaraRaderaDet lät riktigt gott. Maken är nötallergiker, men cashewnötter tål han i alla fall. Och jag tror nästan att jag hittar det mesta här i Brasilien. :-)
SvaraRaderaTack för påminnelsen om att göra egen! Har gjort det någon gång bara för att det bara var jag som gillade den. Mannen föredrar köpemüsli?! Vad säger man...
SvaraRaderaTycker det är gott att köra ner i lite müsli i smoothies också, för mer fibrer och mer mättande. Lätt fixat också ju!
Hemma hos oss blir det hemmagjord müsli ofta.... ett liknande recept som ditt där allt gott som finns hemma slängs i. Enkelt, gott och nyttigt precis som du skriver. Blir man trött kan man ju alltid göra en äppelpaj av den müslin. ;)
SvaraRaderaKram!
Jag mumsar just på dotterns hemgjorda musli med kanel och massa annat gott. Tranbär och rostade hasselnötter sötat med mosad banan. Himmel så gott! Godis man kan äta utan dåligt samvete! Kram!
SvaraRaderaPå vår lista över maträtter att göra (som du skrev om i förra inlägget) står faktiskt hemmagjord musli. Vi har ett recept på kylskåpsdörren som bara väntar på att bli använt...
SvaraRaderaÄlskar hemmagjord müsli, sååå mycket bättre än den man köper!
SvaraRaderaSer riktigt smarrig ut är så gott med hemmagjort musli.
SvaraRaderaDet var jättelängesedan jag gjorde müsli hemma. Nu blev jag sugen på att göra det till en god vana! Gillar ditt recept, verkar som en god blandning :)
SvaraRaderaMmm det bästa mot lågt blodsocker:)
SvaraRaderaDe här ska jag prova, har aldrig gjort egen müsli men de kanske kan vara ett substitut till smågodis påsen.... iallafall på veckorna ;)
SvaraRaderaKramen på damen!