söndag 3 juni 2012

KARIBISK KOKOSTOPP MED CHOKLADGLACIÄR


Då och då blir det frystömning hemma hos oss, för att göra plats för nya godsaker. Då passar jag på att bjuda hem släkten på fika. I går satt vi tio personer runt bordet och smackade. Det bjöds på vanilj- och sockerkringlor, chokladkaka med kokostoscacheesecake med rabarber och nybakade kokostoppar. Ja, inte bara "gammal" fika alltså. 


Idag har jag faktiskt fått några timmar i solsängen på altanen. Det blåser ganska kallt, men i lä helt perfekt. Synd bara när molnen dyker upp, då blir det till att dra upp fleecefilten över den "grönt-te-med-mjölk-färgade" kroppen och hoppas att de snabbt drar förbi. 


Karibisk kokostopp med chokladglaciär

50 g smör 
2 st ägg 
1 dl socker 
5 1/2 dl kokosflingor 
1 st lime, rivet skal 
1 msk ljus rom
100 g mjölkchoklad


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.
3. Låt smeten vila i 10 minuter.
4. Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
6. Låt kokostopparna stelna i kylen.
7. Smält mjölkchoklad i vattenbad och doppa kokostopparna i chokladen. Strö över kokosflingor. 


Receptet kommer från Leila Lindholms "A piece of cake"





8 kommentarer:

  1. åh vilken twist,låter underbart gott.

    SvaraRadera
  2. Va roligt att du gillar tavlan! Lycka till i tävlingen ♥ Kramar L

    SvaraRadera
  3. Kokostopparna ser jättegoda ut, mums :) Kram!

    SvaraRadera
  4. Åh, en av dina frystömningar skulle jag gärna vara med om ;) Och de här kokostopparna låter riktigt goda, vad härligt med en "chokladglaciär" :D

    SvaraRadera
  5. Kokostoppar är en av mina favoriter. Vilken lycka att bli bjuden på fika hos dig!!! Kram!

    SvaraRadera
  6. Vilka fina godisbitar! Blir otroligt sugen:-)

    SvaraRadera
  7. Mmm perfekt för mig som är kokostokig just nu:)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.