torsdag 26 april 2012
TERIYAKIKYCKLING OCH GRÖNSAKER
Har haft en underbar ledig dag! Hemmastrosande på förmiddagen och fikaträff med två härliga kompisar på eftermiddagen. Men inget fikabröd för mig inte, nej då! Blev så inspirerad av min kompis viktnedgång att jag nu ska köra själv.
Till middag idag blev det teriyakikyckling och ugnsbakade grönsaker. Verkligen supergott och något som kommer lagas i mitt kök igen ganska snart.
Teriyakikyckling
1 kg kycklingfilé
2 st zucchini
2 st röda paprikor
1 st gul lök
1 msk sesamfrö
salt & peppar
Marinad
3 dl teriyakisås
2 tsk ingefära
1 msk flytande honung
Sätt ugnen på 225°.
Blanda samman marinaden. Blanda kycklingen med nästan all marinad i en påse, spara 2 msk av marinaden.
Halvera och skär zucchini i skivor. Dela paprikan och ta bort kärnorna. Skär dem i bitar. Dela löken i klyftor.
Lägg ut kycklingen i en ugnslångpanna. Strö över sesamfrö. Sätt in den i ugnen. Ta ut den efter 15 min. Blanda grönsakerna med resten av marinaden och bred ut dem runt omkring kycklingen. Salta. Sätt in i ugnen ytterligare 20 min.
Man kan servera med ris eller nudlar, eller bara med grönsakerna i formen.
Recept från Allt om mat.
I morgon är det fredag, sedan 4 dagars ledighet. Ja tack, säger jag till det. På lördag ska vi ha gäster, trevligt. Vad har ni för planer för helgen?
åh smaskens
SvaraRaderaVilket gott recept ska spara detta.
SvaraRaderaI helgen ska jag på pysseldag med vänner. Och planera en resa med några andra vänner.
Ha det gott
Mums vad gott det låter! & så härligt med 4 dagars ledigt, hoppas på en varm & solig valborg!
SvaraRaderatrevlig helg
Kram Tiina
Teriyaki är så gott! Älskar det! Kram!
SvaraRaderaHåller med Erika, jag älskar också teriyakisås. Gott till både kyckling, kött och fisk.
SvaraRadera