Det här åt vi i går kväll, kyckling i en sås med smak av fransk senap och vitlök. Ja, så lite annat smått och gott. Jag kallar den svärmors kyckling, för det var hos henne jag smakade den första gången. Det är en sådan där smidig rätt där man bara bryner kycklingen och blandar ihop såsen och häller den över kycklingen. Jag tror knappt man behöver bryna kycklingen innan heller faktiskt.
Svärmors kyckling
1 kg kycklingfilé
4 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk fransk senap
1 1/2 dl grönsaksbuljong
2 msk soja
2 vitlöksklyftor
2 msk svartvinbärsgelé
riven ost
salt & peppar
Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en kastrull (inte osten). Låt såsen småputtra någon minut. Salta och peppra kycklingen och bryn den sedan. Lägg kycklingen i ugnsfast form och häll över såsen. Strö över riven ost och ställ in i ugnen i 225 grader i ca 45 minuter.
Jag serverade med pressad potatis, sallad och svartvinbärsgelé.
I dag har det inte lagats någon mat alls. Ligger nerbäddad eftersom jag har fått halsfluss. Så trist och jag har varken tid eller råd att vara sjuk. Får räkna med två dagar hemma nu i alla fall.
Mmmm, låter smaskens. Ska definitivt prova på detta till helgen.
SvaraRaderaKrya på dig, hoppas du mår bättre snart x
Åh, så gott det låter och ser ut! Fina bilder och supersmarriga ingredienser! Kram!
SvaraRaderaVad trist att du blivit sjuk :-( Halsfluss är inte kul. Sist jag drabbades var för två år sedan dagen före mat- och vinmässan i Stockholm...
SvaraRaderaKycklingen däremot gillar jag!
Krya på dig kram!
SvaraRaderaNej men fy, det värsta av det värsta, halsfluss! Hoppas verkligen du kryar på dig fort:)
SvaraRaderaÅå vilken fin blogg jag hittade här =) Blev väldigt hungrig av att kika runt på allt gott, muums filli. Tråkigt att du är sjuk. Hoppas att du kryar på dig.
SvaraRaderaStyrke kram
Tessan
åh så mumsigt de låter.aldrig tillagat kyckling så där i en sås,kanske dags och testa detta
SvaraRadera