fredag 20 april 2012

HEMMAGJORD PESTO


Vi körde lite fredagsmat i går kväll, eftersom Lars är i väg i kväll och Ella ska på disco. Blir alltså inget speciellt i dag, kanske en äggamacka.


Men åh, så god maten var i går! Hemmagjord grön pesto med färsk pasta, soltorkade tomater, parmaskinka och parmesanost. Det enda som saknades var ett glas rött. Ella älskade maten, så skoj nu när hon vågar testa nya maträtter och ännu roligare när hon tycker om det. 



Pesto
1 kruka färsk basilika
1-2 klyftor vitlök
2 msk pinjenötter
1-2 dl olivolja
2 msk parmesanost
salt & peppar


Mixa basilika, vitlök och pinjenötter. Tillsätt olivolja och mixa lite till. Blanda ner riven parmesanost och smaka av med salt och peppar. Servera till färsk pasta (så mycket godare) med valfria tillbehör.


Fick hem den här kokboken igår och hittade direkt mängder av goda recept som jag blev sugen att testa på. Vilken driven och ambitiös tjej denna Jennie Benjaminsson är. Hon har även en kökstextilkollektion i tankarna, många järn i elden alltså. 


Ha en underbar helg nu kära vänner!


4 kommentarer:

  1. Önskar dig en fin helg, kram!

    SvaraRadera
  2. Pesto är gott. Den boken har jag spanat in, får se om det blir ett köp av den lite längre fram!

    SvaraRadera
  3. LOVE PESTO särskilt röd pesto : ) tack för tipset! kram Sofia

    SvaraRadera
  4. Grattis,du blev en av vinnarna som vann äkta vanilj

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.