I dag är ingen vanlig dag, för idag är det Anne och Kattas dag!
Tänk vad mycket man kan fixa på en tjejfest! Jag var lite osäker på om detta skulle bli verklighet, eller om det var vinet som talade på festen. Men dessa två däger kan man lita på. Ett passande recept nu när många är lediga och grillarna dammats av. Var nu givmilda med kommentarer också, alla bör lämna ett glatt tillrop!
Gästbloggarna Anne och Katta vid pennan
Efter några veckors tjat och övertalning från Malin har vi gett med oss och har blivit gästbloggare här, och nu är vi stolta att fått detta uppdrag...
Under veckan har vi haft täta telefonkontakter med varandra och har nu kommit fram till följande inlägg:
Förra lördagen hade vi tjejfest (där Malin medverkade) där vi hade vinprovning. När dom rätta svaren kom fram förstod alla att det endast fanns två som kunde något om vin, därför blir vårt tips till Er en helgrillad fläskfilé med egentillverkad rub a la Anne o Katta med ett fantastiskt gott vin till.....fin bouque
Gör din egen rub till filén enligt följande:
2 msk farinsocker
2 msk nymalen svartpeppar
2 msk paprikapulver
1 msk chiliflakes
1,5 msk nymalen vitpeppar
1,5 msk rosépeppar
1,5 msk salt
1 msk vitlökspulver
2 msk nymalen svartpeppar
2 msk paprikapulver
1 msk chiliflakes
1,5 msk nymalen vitpeppar
1,5 msk rosépeppar
1,5 msk salt
1 msk vitlökspulver
Gnid inkryddblandingen i köttet och låt dra i kylskåp 4-5 timmar innan grillning. Grilla filén till 70 grader innertemp och låt sedan köttet vila 10 min innan servering.
Till detta fantastiska kött åt vi ugnsbakade rotfrukter, sallad, baconinlindad grillad sparris och kall sås. Vi drack ett chilienskt vin "Espiritu de Chile" enligt våra kunskaper smakade detta fruktansvärt gott, och där tog våra vinkunskaper slut.....
Tack o kram
Annelie o Katta
Ska testas vid tillfälle, måste bara ha fatt i de där chiliflakesen,...finns inte i vår matbutik har jag upptäckt. Får bli ett mission vid nästa "stadsbesök"!
SvaraRaderaKul med gästbloggare!
Kram!
Hej, och välkomna till gästbloggarna!
SvaraRaderaDe där chiliflakesen har vi mycket stor nytta av, men oj vad de skiljer i hettan från sort till sort - har vi märkt:)
Kul med gästbloggare! Den där rubben låter hyvens, och vinet måste jag ju prova! Är det gott är det värt att köpa, helt enkelt! :-)
SvaraRaderaRub är minst lika gott som marinad. Smaken stannar kvar i köttet bättre, tycker jag. Kram!
SvaraRaderaSäger som de andra, kul med gästbloggare :) Då får man kanske lite annorlunda recept till sin blogg än vad man normalt skulle få. Önskar dig en trevlig valborg och 1:a maj kram!
SvaraRaderaKul med lite gästbloggare :o) Det där lät ju dessutom hemskt gott. Skall definitivt prövas på grillen ;o)
SvaraRaderaKul att det går framåt med ert bygge också. Kanske några foton i framtiden?? ;o)))
T jobbade på ordentligt i helgen och på tisdag och lördag får vi hjälp från några vänner. Så då ska vi väl komma en bra bit på väg. Jippie...lääääängtar!!!
Ha en härlig Valborg!
Kram
Ulrika
Kul med lite fina vintips från dägerna.
SvaraRaderaChiliflakesen hittar jag dem i vår affär!
Tack Malin för en trevlig blogg med många fina bilder och recept.
Fia
Välkomna till bloggvärlden:) Vintips tas gladerligen emot och er rub låter smaskig!
SvaraRadera