I dag fick jag lite sommarkänslor i köket, detta för att jag gjorde årets första pastasallad. Det är något jag annars brukar göra som grilltillbehör på sommarkvällar. Till salladen blev det laxfilé och en kall sås.
Jag började med att ugnsbaka körsbärstomater. Valde tomater i olika färger och storlekar. Receptet på detta har jag hittat hos fina Helena med bloggen Bara en kaka till.
Jag är så stolt över mig själv, av många anledningar så klart, den här gången för att jag nu faktiskt lärt mig tycka om tomater. Inte alla tomater, men körsbärstomater, om de är kryddade eller tillagade på något sätt. Alltså tyckte jag mycket om de här små skrynkliga sakerna
Dela tomaterna i halvor och lägg på bakplåtspapper. Ringla över olivolja, strö över lite socker, salta, peppra och till sist sprayade jag på lite balsamvinäger. Baka i ugnen i 150 grader i ca 2 timmar.
Pastasallad
250 g kokt pasta
1 pkt knaperstekt bacon
Machésallad
gurka
paprika
rödlök
2 avokado
fetaost
ugnsbakade tomater
Dressing
3 msk citronolivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
Italiensk salladskrydda
salt & peppar
Blanda pasta, bacon, sallad, gurka, paprika och rödlök.
Blanda ingredienserna till dressingen och häll över pastasalladen. Toppa med fetaost, avokado och ugnsbakade tomater.
Kall sås
6 msk majonäs
7 msk creme fraiche
2 msk dill
salt & peppar
Blanda ihop majonäs, creme fraiche och dill. Smaka av med salt och peppar.
Pöss!
åh nu dreglar ja lite,de här ser riktigt, riktigt gott ut.
SvaraRaderaSå fräscht och gott med sallad, längtan till sommaren blir ännu större när man ser sådana här godsaker!
SvaraRaderaÅh nu längtar jag till grillkvällarna :) Din kalla sås verkar riktigt god!
SvaraRaderaUgnsbakade tomater är så gott, det får jag göra snart. Detta ser smarrigt ut, kram!
SvaraRadera