söndag 7 mars 2021

WOK MED GRÖNSAKER OCH KYCKLINGFÄRS


Tre av fyra i vår familj älskar asiatiska smaker, en gör det alltså inte. Hur fungerar smaklökar egentligen? Kvällens middag var verkligen helt otroligt god, med massor av smak. Men Ludvig åt inte upp och tog sedan en banan. En banan! Han väljer att ta en banan istället för den här goda goda woken med kycklingfärs. 


Wok med kycklingfärs

1 fp kycklingfärs

3 vitlöksklyftor

2 morötter

1 knippe salladslök

150 g sockerärtor

400g risnudlar, gärna breda

rapsolja

färsk koriander

Woksås

1 dl japansk ljus soja

1/2 dl svart chinkiang vinäger (inte balsamvinäger. Ta risvinäger om ni inte har svart vinäger)

1/2 dl vitt matlagningsvin

1/2 dl vatten

1/2 dl ostronsås

1 msk flytande honung

2 tsk sambal garlic

2 tsk sesamolja


Börja med att blanda ihop woksåsen. Ställ åt sidan. Koka även risnudlarna enligt förpackningen. 

Fräs sedan kycklingfärsen i rapsolja i wokpanna och tillsätt finhackad vitlök. När färsen är genomstekt läggs den över i skål. 

Skala och strimla morötterna och salladslöken. Spara lite strimlad lök till topping. Skölj sockerärtorna och skär dem i tre delar. 

Woka grönsakerna i rapsolja på hög värme i wokpannan. När de mjuknat något tillsätts kycklingfärsen och allt vänds samman. Blanda ner nudlarna och häll på woksåsen. Blanda allt väl och toppa med strimlad salladslök och gärna lite färsk koriander. 



Glömde ta kort på bara dressingen, så här får ni bild på morot doppad i dressingen. Det visade sig nämligen vara jättegott! 


Hade varit roligt om ni ville testa detta! 


//Malin 


 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.