Wok med kycklingfärs
1 fp kycklingfärs
3 vitlöksklyftor
2 morötter
1 knippe salladslök
150 g sockerärtor
400g risnudlar, gärna breda
rapsolja
färsk koriander
Woksås
1 dl japansk ljus soja
1/2 dl svart chinkiang vinäger (inte balsamvinäger. Ta risvinäger om ni inte har svart vinäger)
1/2 dl vitt matlagningsvin
1/2 dl vatten
1/2 dl ostronsås
1 msk flytande honung
2 tsk sambal garlic
2 tsk sesamolja
Börja med att blanda ihop woksåsen. Ställ åt sidan. Koka även risnudlarna enligt förpackningen.
Fräs sedan kycklingfärsen i rapsolja i wokpanna och tillsätt finhackad vitlök. När färsen är genomstekt läggs den över i skål.
Skala och strimla morötterna och salladslöken. Spara lite strimlad lök till topping. Skölj sockerärtorna och skär dem i tre delar.
Woka grönsakerna i rapsolja på hög värme i wokpannan. När de mjuknat något tillsätts kycklingfärsen och allt vänds samman. Blanda ner nudlarna och häll på woksåsen. Blanda allt väl och toppa med strimlad salladslök och gärna lite färsk koriander.
Glömde ta kort på bara dressingen, så här får ni bild på morot doppad i dressingen. Det visade sig nämligen vara jättegott!
Hade varit roligt om ni ville testa detta!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.