Den här grytan är god, mycket god. Bara goda ingredienser som tillsamans blir ännu bättre. Vitt vin i mat sätter riktigt mycket och god smak.
Kycklingryta
1 kg kycklingfilé
1 rödlök
3 st vitlöksklyftor
1 dl vitt vin el. matlagningsvin
1 msk kycklingfond
2 msk ljus soja
2 dl vatten
3 dl créme fraiche
250 g färsk spenat
120 g soltorkade tomater
flingsalt & svartpeppar
färskriven parmesan
Skiva kycklingen och bryn i olivolja och smör. Salta och peppra lätt.
Tillsätt strimlad lök, finhackad vitlök och hälften av de soltorkade tomaterna, delade i bitar. Blanda runt och låt fräsa i 4-5 minuter.
Tillsätt vinet och låt det koka lite. Häll därefter på soja, fond, vatten och créme fraiche. Vänd ner hälften av spenaten.
Låt nu grytan gotta till sig i ca. 10 minuter. Vänd sedan ner resterande spenat och tomater och smaka av med salt och peppar.
Jag serverade kycklinggrytan med ugnsrostad potatis och sötpotatis. Avsluta med att riva lite parmesan över tallriken.
Smaklig måltid!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.