Har jag bara köttfärs hemma så brukar maten lösa sig. Nu under min vegetariska period så gäller det även vegetarisk anammafärs. Den färsen är verkligen fantastisk bra! Jag tycker ni ska testa den, även om ni inte äter vegetariskt annars.
Jag skrev vegetarisk period, för det är vad det är. Jag börjar nu längta lite efter riktigt finkött från Gårdsbutik Thuresson. När jag går tillbaka till kött kommer jag fortfarande att äta vegetariskt på vardagarna. Detta är fortfarande bra mycket mer vegetariskt än jag ätit tidigare, innan min vegetariska period. Jag kommer däremot vara extra noga med köttet jag köper. Det är därför bra att jag bor så nära Thuressons.
Som sagt är anammas färs fantastik och liknar vanlig färs, så till kvällens middag blev den perfekt.
Vegetarisk färsomelett med tre sorters ost
Fyllning
500 g anammafärs
1/2 purjolök
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1-2 tsk torkad timjan
Botten
6 st ägg
1 dl grädde
salt & svartpeppar
Täcke
2 + 1 dl riven ost
1 dl grädde
1 dl mjukost Jalapeño
8 körsbärstomater eller 2 tomater
1 boll mozzarella
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör samman mjukost, grädde och 2 dl riven ost och ställ åt sidan.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca. 10 minuter. Omletten ska höja sig och bli gyllene. Under tiden omeletten stå i ugnen förbereds färsen.
Smaklig måltid!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.