tisdag 28 april 2020

ALOO GOBI PÅ UGNSROSTAD POTATIS & BLOMKÅL



Lyckan när man inser att man har ingredienser hemma för att få till en riktig vegetarisk festmåltid. Ja, den känslan är verkligen härlig. Att det dessutom finns mat över för en vegetarisk festrestlunch i morgon är extra bra. 

Aloo Gobi på ugnsrostad potatis & blomkål
1 blomkålshuvud
6 fasta potatisar
1 rödlök
2 msk olivolja
1 msk kumminfrön
1 tsk korianderfrön
1 tsk kanel
1 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
4 vitlöksklyftor
1 tsk curry
3 burkar krossade tomater
150g kokta kikärtor
1 lime, saften
ev. 2 dl vatten
olivolja
flingsalt & svartpeppar
koriander

Ansa blomkålen och dela i mindre buketter. Klyfta rödlöken, skala potatisen och skär den i bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten i några minuter, men den ska inte bli helt klar utan viktigt att den håller ihop. Häll av vattnet och låt svalna något innan den läggs i skål tillsammans med blomkål och lök. 




Mortla kumminfrön och korianderfrön och blanda med kanel, chili och gurkmeja. Ringla olivolja över potatis, lök & blomkål och tillsätt kryddblandningen. Salta, peppra och blanda försiktigt samman allt. 
Häll ut plåt och rosta i ugnen på 175 grader i ca. 35-45 minuter tills de fått färg och mjuknat.  




Hacka vitlök och fräs i olivolja. Tillsätt curry och fräs i ytterligare några minuter. Häll på krossade tomater, kikärtor, pressa i lime. Låt allt småputtra på låg värme i ca. 10-15 minuter. Tillsätt ev entuellt lite vatten om grytan blir för tjock. Smaka av med salt, svartpeppar och limesaft.




När det i ugnen är klart vänds det försiktigt ner i tomatsåsen. Smaka av med salt, svartpeppar och limesaft. 

Servera gärna tillsammans med basmatiris, naanbröd, naturell yoghurt samt lite koriander. Detta blev riktigt gott!




Brödet blev fantastiskt gott och är ett vitlöksnaan på recept av Zeina Mourtada och det receptet hittar ni HÄR


Smaklig spis!


//Malin








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.