Jo, det är ju så. Jag älskar grytor. När jag tittar över mina recept så är det väldigt många grytor, framför allt kycklinggrytor. Eventuellt kan det också vara så att en del av grytorna liknar varandra. Har ju en fabläs för krämiga grytor, och krämig är ett av mina ledord i livet. Allting blir roligare med lite krämighet och visst är väl krämig ett trevligare ord än, låt oss säga restskatt. Visst, inte inom samma ämne, men ändå.
Jag lät dock bli att lägga till ordet krämig i beskrivningen den här gången. Men nog är den krämig alltid...
Kycklinggryta med smak av soltorkade tomater, basilika & spenat
700g kycklinglårfilé
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3 msk Santa Maria sundried tomatopaste
1 msk kycklingfond
1 msk Kikkomansoja
2 dl vatten
2 1/2 dl grädde av valfri sort
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk lökpulver
1 tsk torkad basilika el. ramslök
4 nävar färsk spenat
1 kruka färsk basilika
Skär kycklingen i bitar och bryn i smör och olivolja, salta och peppra. Tillsätt skivad rödlök & finhackad vitlök och fräs tills kycklingen fått fin färg.
Tillsätt tomatpaste, fond, soja, vatten och grädde och låt koka upp. Krydda därefter upp grytan med vitlökspulver, lökpulver och torkad basilika. Låt sedan grytan småputtra i ca. 15 minuter.
Avsluta med spenat och basilika mot slutet. Smaka av med flingsalt & svartpeppar.
Jag serverade grytan tillsammans med basmatiris & smörslungade sockerärtor.
Det blev som tur var mat över till min lunchlåda i morgon. Det är nämligen nytt för mig att ha med mat till jobbet. Det gäller alltså att göra ordentligt med mat framöver. I morgon ska jag alltså äntligen få träffa eleverna på mitt nya arbete på skolan här i Glommen. Det ska bli så roligt!
Smaklig spis!
//Malin
Har en förkärlek till krämig mat och kyckling, så ditt recept är perfekt. Undra om det kan bli kyckling imorgon då?
SvaraRaderaKram kajsa
Ja, visst är det väl gött! Kul om du vill testa. Om inte detta så finns det mängder av krämiga recept. Kanske skulle gjort en egen kategori recept under etiketten Krämig... ;-)
RaderaKram kram