Tomatsoppa med pasta
1 kg tomater, blandade färger och former
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl timjanolja (el. olivolja)
färska örter
flingsalt & svartpeppar
1 msk persillade (el. örtkrydda)
6-8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl valfri pasta
färskost
färska örter
Dela tomater, lök och vitlök och lägg i ugnsform. Ringla över olja, repa i örter, krydda, salta och peppra. Ställ in i ugnen på 225grader i ca. 25-30 minuter. Tag ut och låt svalna något.
Lös upp buljongtärningarna i hett vatten. Mixa tomaterna i mixer eller med stavmixer och häll på 3 dl av grönsaksbuljongen. Häll över i kastrull och tillsätt ytterligare lite buljong, inte allt. Lägg i pastan av låt soppan småputtra på låg värme tills dess att pastan är klar. Smaka av med salt & peppar och späd eventuellt med mer buljong, om soppan känns för tjock.
Mixa färskost med färska örter och servera till soppan.
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.