Januari är ingen fet månad pengamässigt, inte hos oss i alla fall, och säkert inte hos några av er heller. Då är köttfärs bra mat att ha hemma. Har jag bara det så brukar det finnas något i skafferiet som kan passa som tillbehör. Ris har jag nästan alltid hemma och likadant med kryddor och créme fraiche. Cashewnötterna var nog Ellas, men hon fick ju äta av dem också så gjorde nog ingenting.
500 g köttfärs
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 tsk ingefära
3 tsk curry
2 tsk Rasta Pasta från Mill&Mortar. Eller välj att ta
mer vanlig curry
1 tsk cayennepeppar
2 tsk Asian fond, Touch of taste
2 tsk soya
2 tsk sambal oelek
3 msk tomatpuré
4 dl creme fraiche
1 dl grädde el. mjölk
1 dl vatten (vid behov)
flingsalt & svartpeppar
Fräs köttfärsen tillsammans med hackad lök och vitlök. Tillsätt kryddor, soja, fond, sambal oelek och tomatpuré. Rör runt tills allt blandats väl. Häll på grädde och creme fraiche och låt köttfärssåsen puttra vidare på låg värme i ca. 10-15 minuter. Späd med lite vatten om såsen blir för tjock. Smaka av med salt, peppar och ev. mer kryddor.
Svärmors rabarberchutney passar utmärkt till maträtten! |
Ps, På fredag drar Lars och jag till Stockholm och Formex.
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.