I dag har jag varit uttråkad, ordentligt uttråkad. Jag har både städat, tvättat, plockat, promenerat och bakat. Ja, med bakväder och jäst som börjar bli gammal, är pizzabullebak perfekt. Så skönt att ha i frysen till mellis när skolan börjar, eller till stranden... Inga fler kommentarer där.
Gjorde pizzabullar med två olika smaker, en med salami och en med prosciutto. Båda med riven Kvibille Cheddar.
Pizzabullar
1 pkt jäst
5 dl mjölk
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
5 dl rågsikt
ca.7 dl vetemjöl
Fyllning
ketchup
riven ost
salami
prosciutto
vispat ägg
oregano
Smula ner jästen i en bakbunke. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Lös upp jästen och tillsätt olivolja, socker, salt och ägg. Blanda ner mjölet lite i taget tills dess att degen släpper från kanten. Kör degen i ca 5 minuter.
Lägg över degen i större bunke och täck med bakduk eller plastfolie. Låt jäsa i ca. 40 minuter.
Dela degen i två delar. Kavla ut till rektangel och bred på ketchup. Strö över riven ost, skinka i strimlor eller salami och oregano.
Rulla ihop till rulle och skär i bitar. Lägg i muffinsformar för bättre form. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite oregano.
Baka bullarna i ugnen på 225grader i ca. 10-15 minuter.
//Malin
Blev så fundersam när jag hade jäst andra gången å skulle kolla hur länge bullarna skulle stå i ugnen. Hittar varken grader elr tid.
SvaraRaderaMen oj, konstigt! 225grader och ca. 15 minuter skulle jag gissa. Men antar att du löste det på något sätt. Tack för att du sa till.
RaderaKram Malin