Bruna bananer är utmärkta att använda till muffins. Har man också lite mandelmassa och mörk choklad över så finns det inga gränser för saftigheten och glädjen trion ger. Måste ju även räknas som nyttigt med två bananer och mörk 70% choklad. Kunde varit utan bananer och med mjölkchoklad. Gäller att tänka positivt kära vänner!
Bananmuffins med mandelmassa och mörk choklad
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
125 g smör
2 dl ljust muscovadosocker
2 ägg
200 g 70% choklad
2 mosade bananer
100 g mandelmassa
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl mjölk
1 dl lättkesella
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman och sikta ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, och salt i en bunke.
Vispa rumsvarmt smör, vaniljpulver och socker tills det hela blir luftigt. Blanda i äggen ett i taget. Vänd försiktigt ner mjölblandningen. Blanda i hackad choklad, riven mandelmassa, mosade bananer, mjölk och kesella.
Fyll muffinsformar nästan fulla och grädda i mitten av ugnen i ca. 20 minuter. Låt svalna och sikta lite florsocker på toppen. Eller också moffar ni in några på direkten, just uttagna ur ugnen. Funkar det också!
Smaskens!
//Malin
Helt klart det är nyttigt, i bananer finns det ju massor av fibrer!
SvaraRaderaKramar
Klart det är nyttigt : )) gahhhh vad gott finis vill ha! kram Sofia
SvaraRaderaMums! Banan och choklad är ju liksom en av de där helt oslagbara kombinationerna.
SvaraRaderaSnygg bild! Ja, bananer och mörk choklad är rena hälso-boosten! Sedan är det ju gott också! I dag bjuder jag jobbarkompisarna på mandelbiskvier - fulla av smör och kärlek. Inte så nyttigt men ack så gott! Kram!
SvaraRaderaMums, jag har bruna bananer som jag tänkte baka med och lite mandelmasse rester och mörk choklad finns nog också i skåpet så jag slår nog till på dessa imorgon. Ha en härlig helg!! Kram
SvaraRadera