lördag 8 december 2012

KRYDDIG BANANKAKA MED KAFFEFROSTING


Vilket underbart väder vi har i Glommen i dag! Strålande sol, helt stilla och härligt kallt, precis som vintern ska vara. Nu vill jag att det ska vara så fram till mars, därefter kommer våren. Inget slask och plusgrader på flera månader. Men tyvärr gäller det nog att njuta så länge det varar, inte för att jag vill låta pessimistisk men plusgrader lär det bli. Så njut kära vänner!

I dag har vi öppet butiken, så klart! Kunderna som varit inne har fått julshoppat, värmt sig och fikat lite. Ett uppskattat inslag med finfika på helgerna. Får bli till att fortsätta med det. 

Fikat för dagen blev kryddig banankaka med kaffefrosting. Lite julsmaker i den med ingefära och kanel. 

Kryddig banankaka med kaffefrosting

2 ägg
2 dl socker
100 gr smält smör
3 mosade bananer
1/2 dl starkt kaffe
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära (pulver)
2 tsk kanel

Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Rör ner smöret i smeten. Mosa bananerna och rör ner dem tillsammans med kaffet i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel i en annan skål och rör sedan ner dem försiktigt i äggsmeten. 
Grädda i 200 grader i ca. 25-30 minuter. Känn efter med sticka om kakan är färdig. 

Kaffefrosting

Starkt kaffe
Florsocker

Blanda kallt starkt kaffe med florsocker till önskad mängd och konsistens. Garnera med antingen strössel eller kokosflingor.


Den här helgen är min bror med familj i stan, så det ska firas lite jul. Det blir kalkonmiddag hos mor och far. Ska bli riktigt gott.

Vi ska också fira min brorsdotter som döpts i höst. Jag håller därför på med en våningstårta, som vi ska smaska på i morgon. 

I morgon har Annies Stuga öppet mellan klockan 10.00-15.00. Välkomna in på julshopping och fika!


11 kommentarer:

  1. Kakan ser god ut och gott med kaffe både i kakan och i frostingen! Kram

    SvaraRadera
  2. Kaffefrosting låter nåt det, kul med nya (iaf för vår del) idéer.

    Hoppas helgen är bra, men det låter ju onekligen som det är så det är. Inte dumt att bli bjuden på finfika när man shoppar, varför är det inte så i fler affärer?

    Kramar

    SvaraRadera
  3. Måste vara väldigt uppskattat att du bjuder på fika i butiken!!
    Banankaka är ju så gott och med kaffefrostingen ovanpå...mums!!

    SvaraRadera
  4. Banankaka är en favorit! Låter gott med kaffe till.
    Från en favorit till en annan: Robbie! Grymt att du köpt biljett - då ses vi på Ullevi ;) Eller innan, eller efter konserten kanske?

    SvaraRadera
  5. Hej Malin!

    Inte dåligt att bjuda kunderna på sån fika... Det hade man inte kunnat göra sex dagar i veckan år efter år..*haha*...då hade man varit slut som artist för länge sedan, men det är fantastiskt fint av dig!
    Roligt att det känns bra och att det rullar på! Äntligen har du din butik, måste kännas stort och nytt och härligt!

    Lycka till med den magnifika tårtan!

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  6. Finfika på helgerna tycker jag låter som en finfin idé. Önskar ni hade butiken närmre oss :)

    Mys med familjen och ha en fin helg, kram!

    SvaraRadera
  7. Så mysigt att du bjuder på fika varje helg. Bara det borde ju locka många:)

    SvaraRadera
  8. Åh, så härlig kaka! Glöm inte att kika in hos mig. Du rimmar bättre än du tror...

    Kram!

    SvaraRadera
  9. Vilken lyxbutik du har som bjuder dina kunder på finfika! Så mysigt:)

    SvaraRadera
  10. Jag älskar banankaka! Brukar ha hackad choklad och valnötter i min. Kaffefrosting har jag däremot inte testat. Måste vara så kul varje gång ni öppnar butiken!

    SvaraRadera
  11. Det låter riktigt gott! Gillar allt som är kryddigt. Hoppas du haft en fin adventshelg!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.