söndag 21 oktober 2012

KRÄMIG FLÄSKFILÉPASTA MED SOLTORKADE TOMATER OCH SPENAT


Allt som är krämigt och därmed också onyttigt uppskattas av mig, hur kan det komma sig? Visst, jag kan också tycka att nyttigare tomatbaserade såser är goda, men gräddigt och krämigt slår det mesta. Att laga mat med grädde och creme fraiche är också enklare än att laga utan. Lite fegt av mig då kanske, men allting blir gott med grädde och smör, så är det bara. 

Krämig fläskfilépasta
800 g fläskfilé
220 g soltorkade tomater
1 kruka basilika
300 g färsk spenat
1 gul lök
2 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
1/2-1 msk kycklingfond
1-2 dl vatten
3-4 vitlöksklyftor
Örtsalt
Flingsalt & svartpeppar
2 påsar mozzarella
500 g färsk pasta

Skär fläskfilén i strimlor och fräs i smör tillsammans med hackad gul lök. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och hacka 3/4 av basilikan, tillsätt detta i pannan. Pressa i vitlök och häll på fond, grädde och creme fraiche. Låt småputtra några minuter. Tillsätt lite vatten för att spä ut såsen, om den är för tjock. Vänd ner 3/4 av spenaten. Smaka av med örtsalt, flingsalt och nymalen svartpeppar. 
Koka pastan och häll upp på stort fat. Lägg på resterande spenat och häll över såsen. Toppa med basilikan och dra över lite svart peppar. Skär mozzarellan i skivor och placera på kanten till fatet. Salta och peppra mozzarellan. Nu är det bara att moffa! 

I dag ska jag sätta mig i "butiken" och pyssla med beställningar och lite annat butiksaktigt. Lars ska måla ett vitrinskåp vi fått av hans syster, vitt och fint ska det bli.

Ha en skön lugn söndag kära vänner!




18 kommentarer:

  1. Så kul att du redan fått beställningar! Är verkligen så glad för din/er skull hurra, det här kommer att bli hur bra som helst min vän :)

    Krämigt är mums mums, får nog testa med quorn eller soja tror jag. Önskar er en finfin söndag, kram!

    SvaraRadera
  2. Mums, mums! finaste söndagsmiddagen!!!

    kram lisamaja

    SvaraRadera
  3. Det där kan man ju inte neka till! Krämigt ÄR godast, även om andra baser också är gott. Men det är liksom inte riktigt samma sak...
    Kul att det börjar rulla på med butiken!

    SvaraRadera
  4. Det här lät smaskigt:) Jag åt nästan något liknande igår på restaurangen här utanför stan fast utan soltorkade tomater. Jag tror jag hade gillat din bättre!

    SvaraRadera
  5. Jag är precis likadan! Grädde och creme fraiche är fina grejer liksom... Det här var verkligen ett recept i min smak, ska jag definitivt testa.

    SvaraRadera
  6. Grädde och smör gör kroppen mjuk, men oj så gott!

    Jag är så nyfiken på din butik! Blir det en fysisk butik? Var? Eller nätbutik? Berätta! Kram!

    SvaraRadera
  7. Nu läste jag ditt förra inlägg. Jag är lite trög men nu vet jag lite mer. Om din butik.

    SvaraRadera
  8. Grädde, creme fraiche och smör ska det vara. Jag kör alltid med äkta vara alltså inte de lättare varianterna!!
    Din pastarätt verkar jättegod.
    Så kul med din butik, jag är sugen på att se mer bilder från den sen!!

    SvaraRadera
  9. Vi håller med du, smör och grädde och crème fraiche - ja tack!

    Så kul att det går fram med butiken, spännande tider kan vi förstå.

    SvaraRadera
  10. Skriver under på allt! Inte är det fegt heller att använda dessa hjältar i maten... Låter jättegott!

    Det börjar dra ihop sig ordentligt nu med butiken. Skulle så gärna vilja se den live när allt är klart. Känns som att det inte kan gå annat än bra när både du och Lars är så engagerade. Verkligen lycka till!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  11. Godetis finis vad gott gahhh min sambo Matias har jobbat hela helgen så trist! kram Sofia

    SvaraRadera
  12. Har säkert missat men har du någon hemsida man kan kika in i?

    // Lena från Make Ahead food

    SvaraRadera
  13. Mmmm ser väldans gott ut, passar till helg. Mysigt det såg ut i Annies stuga, varmt och ombonat. Sålde grejjorna på Blocket, så nu e det borta. Kraaam

    SvaraRadera
  14. åh den här tallriken säger ja inte nej till,älskar allt som finns på den,så gott

    SvaraRadera
  15. Helt enig ;)grädde och smör ska det vara. det ska va gött att leva.... Kul att höra om hut butiken växer fram. Ha en fin vecka Kram

    SvaraRadera
  16. Det ser ljuvligt ut! Jag kan aldrig ledsna på pasta alltså.

    SvaraRadera
  17. Grädde och creme fraiche är en favorit här också :-) Det där receptet måste jag testa... ser ju supergott ut! Vad kul med beställningar!! Tjoho!! Grattis till starten!!

    SvaraRadera
  18. Ser jättegott ut!! Håller med om att grädde/CF i mat är oslagbart. Är dock lite känslig ibland och har börjat byta ut mot kokosmjölk och faktiskt har det gått jättebra!
    Fin blogg du har!!
    :)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.