torsdag 4 oktober 2012
DISCHÅNGKYCKLING MED DRAGON OCH HONUNG
Jag älskar sås, verkligen älskar sås! Sås kan vara så gott att den kan ätas som soppa, inte helt hälsosamt kanske, men väl möjligt. Såsen i det här receptet kvalificerar sig verkligen till soppsåstoppen. Lite kokt potatis till detta och gärna lite gelé, så är man hemma så att säga.
Dischångsenapen i receptet köpte jag förra helgen när jag vara på bloggträff. Vi besökte, som jag tidigare skrivit om, Petersborgs gård, en skånsk senapsproducent. Dischång är så klart Skånes motsvarighet till Dijonsenap, men eftersom den inte är producerad i Dijon så får den inte heller kallas det. Fransk senap från Skåne med andra ord.
Dischångkyckling med dragon och honung
4 kycklingfiléer
1 gul lök
2 msk dischångsenap
1 tsk honung
2 1/2 dl kycklingbuljong (använde vatten och kycklingfond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1-2 tsk dragon
salt & peppar
maizena och vatten för redning
Dela kycklingen i två och bryn i smör. Lägg i ugnsfast form. Fräs finhackad lök i smör och tillsätt senap. Häll på buljong, grädde, honung och dragon. Smaka av med salt och peppar. Red såsen med lite maizena och vatten. Häll sedan såsen över kycklingen och ställ in i ugnen på 175 grader i ca. 20 minuter.
I morgon är det fredag kära vänner, bara så ni vet alltså.
Mmm kyckling :) och i den såsen! Låter super!
SvaraRaderaÅ fredag, gud vad jag gillar dom!
Eftersom jag är skåning så älskar jag ju såklart sås. Tyckte senapen var liiiiite klen i smaken. Kanske skånskt. Skulle kunna tänka mig att testa detta receptet!
SvaraRaderaMmm den såsen är inte fel! Jag gjorde en variant med lövbiff förra veckan men kylling passar faktiskt bättre. Missade dischången men äppelsenapen smakade finfint på skinkmacka.
SvaraRaderaMyed sås, det gillar vi! Bäst är såsen som kan ätas med sked, vi säger "skedsås" i vårt kök:)
SvaraRaderaKul att du provat senapen i maträtt, vi körde med den jättestarka senapen till dagens ärtsoppa, och namnet stämde verkligen!
OCh visst är det fredag, nice!
Kramar
Sås är gott. Oftast i recept tycker jag det är för lite sås, så ibland dubblar jag. Senapen verkar ju god, en svensk dijonsenap. Vilket fiffigt namn!!
SvaraRaderaHej Malin!
SvaraRaderaVad kul att se bilder från din butik, spännande.... Kan tänka mig att det är mycket som snurrar i huvudet nu... Ser ut att bli jättefint!!! Vad duktiga ni är!
Och vilken häftig matgrej du varit iväg på! Grymt... sånt ger extra energi till vardagen!
Ha nu en riktigt fin helg!
Kram Mariette
Hear you sister, jag älskar också sås! Bästa ever, ju mer desto bättre :=) KRAM!
SvaraRaderaVad vore livet utan sås?! Riktigt bra sätt att använda senapen på! Och med dragon till kycklingen också - det passar ju så bra ihop. Av någon mysko urbota knäpp anledning fick jag inte med mig dischången, bara vanlig senap. Fy på mig!
SvaraRaderaFår nog be någon ur lokalbefolkningen att köpa ut åt mig och posta :-)
Trevlig helg!
Kram Lotta
Jag älskar med sås, som Sofie sa så har vi skåningar det gemensamt. :)
SvaraRaderaSå god smakkombinationen verkar!
Det ser riktigt gott ut!
SvaraRaderaFast jag behöver inte så mkt sås i min mat, jag gillar när det är rätt torrt, fast efter att ha sett den här grytan så ångrar jag mig ;)
Kram
Åååååh så kul att äntligen få se lite bilder från butiken. Det har ju blivit kanonbra!! Bra jobbat med Er :))))
SvaraRaderaNu är du alldeles nära. Tänk så skoj när du också öppnar :)
Jag måste hålla med dig och heja på för vitt golv. Det hade varit superfint hos er!! Övertala, övertala..... ;o)
Önskar dig nu en härlig helg och njuuuut den!
Kramis
Ulrika
så gott,blir extra saftigt och de säger man inte nej till.
SvaraRaderaGahh Malin ser så gott ut stor kram finns från din bloggvän just nu på Kreta underbart här Sofia
SvaraRaderaTyckte stavningen var så häftig, dischång liksom :)
SvaraRaderaMums, ser supersmarrigt ut =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling där du kan vinna mässbiljetter och biobiljetter =)
SvaraRaderaKan inte låta bli att kommentera din otroliga stavning av dijionsenap, verkligen jättekul!
SvaraRaderaLåter som det är någon kinesisk rätt;))