Lördag, åh härliga lördag! Ingen barnjympa, så lugn morgon hemma i Glommen. Resten av dagen var knappast lugn, men så kan det vara.
I kväll blev det smaker från skogen till middag. Fick rådjursfärs av mor och far tidigare i veckan, och trattkantarellerna är också från dem faktiskt. Fick torkade trattisar i höstas, som jag bara använt till en soppa tidigare.
Rådjursbiff
600 g rådjursfärs
400 g blandfärs
2 schalottenlökar
2 tsk dijonsenap
½ dl grädde
1 ägg
2 ½ tsk salt
svartpeppar
Blanda samman färs, finhackad lök, dijonsenap, ägg, grädde, salt och peppar. Forma till biffar och bryn i smör och olja. Stek klart i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
Trattkantarellsås
2 ½ dl torkade trattkantareller
2 schalottenlökar
3 dl grädde
1 tsk dijonsenap
½ dl sherry
2 tsk kalvfond
1 tsk svartvinbärsgelé
salt & svartpeppar
Blötlägg svampen i hett vatten under tiden du hackar löken. Fräs finhackad lök i smör och tillsätt sherry. Häll i grädde, dijonsenap och kalvfond. Häll av svampen och fräs den lite i smör. Lägg svamp och gelé i såsen och smaka av med salt och peppar.
Jag serverade med ugnsbakad potatis, sallad och svartvinbärsgelé, mums!
Nu soffan med ett glas vin och gotte. I morgon firar mor och far 40-årig bröllopsdag och bjuder på middag på Grand hotell. Ska bli så gott så.
Ha en underbar kväll!
Gode Tid vad det såg gott ut : ) Mysigt att dina föräldrar varit gifta så länge värt att fira : ) kram Sofia
SvaraRaderaVad trevligt det låter...
SvaraRaderaFin middag på Grand Hotel, då får du ju nästan ha ditt nya fina halsband...
Kram Mariette
Oj, det där såg vansinnigt gott ut!!!
SvaraRaderaRådjursfärs är värd sin vikt i guld närapå! Trattkantareller likaså! Kram och grattis till dina föräldrar!
SvaraRaderaSå gott så med vilt och trattisar i såsen. Nästan samma bidde det här ikväll, fast då var det älg istället.
SvaraRaderaHoppas ni fick en riktigt fin dag med god mat och trevligt firande!
åh vilken lyx du har som får det direkt från skogen,40 år värt att fira på grand hotell.hoppas ni får skoj
SvaraRadera