torsdag 4 februari 2021

DRÖMMIGA DAMMSUGAREDammsugare är ju så förbannat gott, är det inte det? Har man bara alla ingredienser hemma så är det dessutom inte så krångligt att baka. Grunden är ju en chokladkaka och det hade jag i frysen. Eller rättare sagt, sparade kantbitar från en tidigare kärleksmumsbakning. Detta blir en perfekt bas för dammsugare. Har man inte det kan man googla ett recept på chokladsockerkaka eller varför inte baka till kärleksmums också. HÄR hittar ni ett recept på just Kärleksmums. 

Dammsugare

8-10d1 smulor från chokladsockerkaka

100 g rumsvarmt smör

1 dl florsocker

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1 msk avsvalnat kaffe

1 msk arraksessens

300 g vit marsipan

150 g vit choklad

2 tsk kokosolja

valfritt strössel


Kör chokladkakan i mixer tills det blir smulor. 

Vispa smör tillsammans med florsocker, kakao, vaniljsocker, kaffe och arraksessens. Tillsätt kaksmulorna och vispa samman allt med elvispen till det blir en geggig massa. Smaka av, kanske vill du ha mer kaffe- eller arraksmak

Dela i hälften och rulla till 2 korvar. Rulla in i bakplåtspapper och lägg in i kylen i ca. 30 minuter. 

Kavla ut marsipanen tunnt. Mät omkretsen på fyllningen och skär ut bitar breda och lika långa som korven med fyllning. 
Rulla ihop till fina rullar och tryck försiktigt ihop kanterna. Lägg in i kylen igen och smält under tiden chokladen och kokosoljan i vattenbad. Låt svalna något.

Skär i önskade bitar och doppa ändarna i den smälta chokladen. Doppa en ända i taget och låt droppa av innan kakan läggs tillbaka på bakplåtspappret. Strö över strössel. När alla har en doppad ända, görs samma procedur med andra. 
Lyckan att få smaka en sån här!


//Malin
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.