måndag 5 oktober 2020

VEGETARISK THAILÄNDSK LARB I SALLADSBLAD (VEGETARISK FÄRS MED ASIATISKA SMAKER)



Anammafärs är faktiskt riktigt bra! Det liknar vanlig färs, vilket gör att jag inte saknar det över huvud taget. I den här maträtten passar färsen perfekt, men om man vill använda vanlig färs går det bra. Använd då gärna fläskfärs eller kycklingfärs. 

Den här maträtten känns lyxig, men är väldigt lätt att tillaga. Bästa kombinationen! Hos oss gick den hem hos tre av fyra familjemedlemmar, men det var i och för sig väntat. Jag hoppas att sonens smaklökar snart blir lite mer accepterande...

Vegetariskt larb

1 röd chili

4 salladslökar

1 msk finhackad ingefära 

2 vitlöksklyftor

500 g anamma vegfärs

2 msk fisksås

1 msk soja

2 lime, plus 1 till servering

6 sockerärtor

några blad färsk mynta 

färsk koriander

böngroddar

svartpeppar

naturell olja

Salladsblad


Hacka chili, salladslök, vitlök och ingefära och fräs i rikligt med olja. Tillsätt färsen och eventuellt mer olja. Fräs tills färsen tinats och fått lite färg. Tillsätt därefter fisksås, soja och limesaft. Dela sockerärtorna i vardera tre bitar och vänd ner i färsen tillsammans med hackad mynta. Dra några varv med pepparkvarnen innan servering. 

Lägg upp färsen i salladsblad, toppa med böngroddar, jordnötter och färsk koriander. Servera även tillsammans med jasminris, limeklyftor och ljus soja. 



Thailändsk tacos


Hoppas ni vill testa! 


//Malin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.