måndag 11 maj 2020

RISOTTO PÅ HAVRERIS MED TOMAT & BASILIKA



Jag måste säga att jag hade ganska låga förväntningar på havreriset från Frebaco i senaste smakboxen. Jag har nämligen inte använt några av de tidigare grynen, matvete eller annat nyttigt som kommit under åren... Men tänk så fel jag hade! Jag fick en idé till risotto gjort på havreriset och detta visade sig vara en succé. Det blev verkligen fantastiskt gott. Jag använde dessutom Vegonaden gjord på rostade paprikor från en tidiagre Smakbox. Den gjorde att buljongen fick rejält med smak, vilket var perfekt i risotton. 



Havrerisrisotto
1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 dl havreris
6-7 dl vatten
1 1/2st grönsaksbuljongtärning
2 msk Vegonade roasted pepper
3-4 dl riven parmesan
körsbärstomater
färsk basilika

Börja med att göra buljongen genom att tillsätta buljongtärning och Vegonade i hett vatten och låta buljongen lösas upp. 

Hacka vitlök och lök och fräs i olivolja. Tillsätt riset och fräs i någon minut. Tillsätt buljongen och sänk värmen. Låt småputtra i ca. 14-16 minuter. Riset ska ha lite kärna kvar och fortfarande vara ganska löst.

Blanda ner riven parmesan och vänd därefter ner skivade tomater och hackad basilika. Spara lite till dekoration vid servering. 

Jag hade en örtolja från helgen som jag ringlade ovanpå. Örtoljan gjorde jag genom att mixa olivolja med färska örter av slag, vitlök, salt & svartpeppar.    






Mitt tips är att ni bör testa detta!


//Malin









3 kommentarer:

  1. Ser riktigt gott ut, aldrig testat havreris!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var min första gång och det blev faktiskt riktigt bra.

      //Malin

      Radera
  2. Är sugen på att göra denna, men har inte marinaden! Tips på något jag kan använda istället vore tacksamt 😊!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.