tisdag 14 april 2020

KYCKLINGWOK MED SESAM & HOISINSÅS

En sak jag blivit lite besatt av är sesamolja. Från början var jag mycket känslig och tyckte lätt att det blev för mycket smak. Men nu älskar jag den och då gärna tillsammans med soja och andra härliga asiatiska smaker. Sesamoljan passar till exempel perfekt i den här lättlagade kycklingwoken. 

Ett plus är att jag dessutom har en prima lunchlåda till morgondagen. Vetskapen att en god lunch väntar i kylen på jobbet är vardagslycka. Vad är vardagslycka för dig? 





Kycklingwok
1 kg kycklingfilé
1 röd paprika
3 morötter
1 rödlök
100 g sockerärtor
1/2 dl hoisinsås
3 tsk soja
2 tsk sesamolja
3 vitlöksklyftor
rostade sesamfrön 

Blanda samman hoisinsås, soja, sesamolja & pressad vitlök. 

Strimla sedan kycklingen och fräs i het wokpanna eller stekpanna. Salta och peppra lätt. Lägg åt sidan. Strimla grönsakerna och fräs dem i den heta pannan. Tillsätt kyckling och sås och blanda runt. Låt allt fräsa tillsammans tills kycklingen är helt klar och grönsakerna lite al dente. 

Servera tillsammans med ris och strö gärna över lite rostade sesamfrön vid servering. Ett måste för mig är även extra sojasås. 





Ps, Om ni lagar mina recept och lägger ut på instagram eller facebook, hade jag blivit väldigt glad om ni ville tagga mig i inlägget. 



Smaklig måltid!


//Malin




1 kommentar:

  1. Väldigt god! Slängde i äggnudlar då riset var slut och blev poppis här hemma 😀

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.