måndag 13 januari 2020

LAX MED SENAPSSÅS PÅ SPENATBÄDD



Minsann, blev visst lagad varm mat till middag även i kväll. Dessutom mat över till min lunchlåda i morgon, jippi! Men innan vi går in på den får jag hylla min första dag på Långavekaskolan. 

Jag har haft så roligt! Det var länge sedan jag jobbade med yngre barn och då också länge sedan jag var ute så mycket på raster som jag varit idag. Det var också länge sedan jag fick spontana goa kramar av elever samt kände mig som en riktig kändis. Det tackar jag min son Ludvig för samt min lokala lilla butik. Mitt största bekymmer är just nu hur jag ska lära mig alla barnens namn...

Men nu tillbaka till dagens middag, som blev väldigt god. Var för sig riktigt goda ingredienser och tillsammans blev detta till och med ännu lite bättre. Väldigt lättlagat var det också, vilket gillas. 

Lax på spenatbädd
800g lax
150g färsk spenat
1 dl vatten
1 dl créme fraiche
2 dl grädde
2 vitlöksklyftor, pressade
1 fiskbuljongtärning
1 msk sötstark senap
1 msk kikkomansoja
flingsalt & svartpeppar

Lägg spenat i botten av en ugnsform. Placera laxen ovanpå, salta och peppra. 

Vispa samman resterande ingredienser i en kastrull. Låt såsen småputtra i ca. 5-8 minuter. Smaka av med salt och peppar. 




Häll såsen ovanpå laxen och baka i ugnen på 175 grader i ca. 25 minuter. 






Smaklig spis!

//Malin








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.