tisdag 15 maj 2018

ASIATISK NUDELSOPPA MED KYCKLING



Som jag skrev i förra inlägget, så har Ella redan tröttnat på grillmat. Tror kanske inte det är riktigt så illa, utan mer hennes innersta önskan att få äta asiatisk mat varje dag. Detta är ju inte möjligt såklart, men ibland kan jag uppfylla hennes önskan om asiatiskt i alla fall. Jag blev faktiskt inte heller ledsen över att "behöva" äta en smakrik nudelsoppa med kyckling. Grillning kommer det att bli mycket av i sommar ändå. 

Nudelsoppa
3 kycklingfiléer
3 msk röd curry
3 morötter
3 salladslökar
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 tsk krossad vitlök & chili i olja (el. sambal oelek)
3 msk fisksås
1 tsk strösocker
1 lime, saften
800ml thaifond
1 burk kokosmjölk
1 paket äggnudlar

Strimla kycklingen och lägg åt sidan. Förbered grönsakerna genom att skala och slanta morötterna, strimla löken och skär paprikan i bitar. Fräs morötter, lök, finhackad vitlök i naturell olja och tillsätt currypastan. Fräs detta i några minuter, men var försiktig så det inte bränns. Tillsätt vitlök/chili i olja, fisksås, socker och saften av en lime. Häll därefter på fond och kokosmjölk. Låt detta småputtra i ca. 10 minuter. Smaka av soppan med vitlök/chili, lime och fisksås. 

Koka under tiden nudlarna enligt förpackningen. 

Blanda ner den strimlade kycklingen och låt soppan puttra vidare tills dess att kycklingen är klar, ca. 10 minuter. Men testa en bit kyckling först. Tiden beror ju så klart på hur tjocka strimlor man gör. 

Lägg nudlarna i en soppskål och häll sedan soppan ovanpå. 


อาหาร (smaklig måltid)

//Malin







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.