onsdag 28 februari 2018

VEGETARISK CHILIGRYTA MED AUBERGINE & BÖNOR


Johodå, jag äter minsann mer vegetariskt nu och jag känner mig som en bättre människa. Känns som om jag i och med detta snart även ordnar världsfred och kommer på botemedel till alla världens hemska sjukdomar. Ja, ni förstår ju hur bra det känns! 

I en gryta som denna saknar jag inte köttet alls faktiskt. Jag kommer aldrig att helt släppa kött och kyckling, men mindre av det känns bra av flera olika anledningar. Ska från och med nästa vecka sätta upp mig på vegetariskt i skolan varje dag. Ska äta fisk där, om det är något som lockar någon dag. 

Vegetarisk chiligryta med aubergine & bönor
1 aubergine
1/2 zucchini
2 morötter
1 rödlök
1 röd chili
3 vitlöksklyftor
1 msk rödvinsvinäger
3 msk kinesisk soja
400 g hela tomater i burk (Mutti)
2 x 380g blandade bönor
1 dl röda linser
2 tsk oregano
1 tsk smoked paprika
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1/2 tsk chilipulver
500 ml grönsaksbuljong
1 lime
flingsalt & svartpeppar
1 kruka koriander

Börja med att förbereda auberginen. Lägg i ugnsform och ställ in i ugnen på 250grader grill. Låt stå i ca. 30-50 minuter och vänd efter halva tiden. Låt svalna och skala sedan bort skalet och hacka auberginen grovt.



Skala morötterna och tärna dessa och zucchinin. Skala och hacka lök, chili och vitlök. 



Fräs hacket i olivolja. Tillsätt rödvinsvinäger, soja, röda linser, avsköljda bönor, tomater och tillsätt därefter kryddor, salt och svartpeppar. Häll på grönsaksbuljong och låt grytan småputtra på låg temperatur i ca. 1 timma. Pressa därefter i lime och smaka av med salt och svartpeppar. 




Servera grytan till jasminris och toppa med créme fraiche och massa färsk koriander. 






Smaklig måltid!
//Malin







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.