onsdag 18 oktober 2017

KÖTTFÄRSBIFFAR MED TIMJANSPOTATIS & KANTARELLSÅS




I går fyllde Lars år, hur många år är inte så relevant. Har ju en tendens att bli mindre och mindre viktigt ju högre siffrorna blir. Lars valde att inte ha något kalas, utan det fick bli en liten familjemiddag i stället. Detta efter diverse hämtningar och lämningar till både dans och innebandy. 

Middagen blev fantastiskt god! Kantarellerna Lars plockade i somras fick smaksätta en sås. Kantarellsås är en favorit, är därför väldigt glad över mina påsar svamp i frysen. 

Färsbiffar
500g färs
1 liten gul lök
1 dl grädde
3 msk ströbröd
1 ägg
1 msk kalvfond
1 1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar

Blanda ströbröd med grädde och låt svälla i några minuter. Blanda sedan ner finhackad lök, färs, ägg, fond, salt och peppar. Rör ihop till en jämn smet och forma till biffar. Bryn till sist biffarna i smör.

Kantarellsås
2 dl förvällda kantareller
1 schalottenlök
2 msk mjöl
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk kalvfond
2 tsk japansk soja
salt & svartpeppar

Fräs finhackad lök och kantareller i smör. Strö över mjöl och häll på grädde och mjölk. Låt småputtra tills såsen har tjocknat. Tillsätt fond och soja och smaka av med salt & peppar. 


Timjanssalt som jag säljer i min butik Annies Stuga.

Ugnsrostad timjanspotatis
1 kg potatis
2-3 msk timjansolja från Gunnarshög 
färsk timjan (torkad timjan)
timjanssalt 

Tvätta potatisen och skär i klyftor. Ringla över olja och strö över timjanssalt och färsk timjan. Baka i ugnen på 200 grader i ca. 30-35 minuter. Vänd runt ett par gånger under tiden potatisen är i ugnen. 





//Malin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.