torsdag 13 juli 2017

ASIATISKT KRYDDSMÖR TILL GRILLAD MAJS, FISK ELLER TILL VAD TUSAN SOM HELST EGENTLIGEN...




Kryddsmör är bra grejer, riktigt bra! Man behöver egentligen ingen sås om man bara har ett gott kryddsmör. Det och något gott att lägga det på. Något som är varmt, så att smöret smälter ner till en gudomlig mix av alla godsaker som smöret består av. I det här fallet en hel massa asiatiska smaker. 



Jag har testat smöret till både grillad makrill och till grillade majskolvar. Utmärkt till båda! Passar säkert alldeles utmärkt även till grillad kyckling eller en bit svensk välmörad ryggbiff, mmmm!




Asiatiskt kryddsmör
150g smör, rumsvarmt
1 röd chili
1 lime, saft och skal
1 kruka koriander
1 st salladslök
2 tsk vitlökspaste från Santa Maria el. 1 st vitlöksklyfta
flingsalt & svartpeppar

Finhacka lök, chili och koriander och blanda med det rumsvarma smöret. Tillsätt vitlökspaste, finrivet limeskal och pressa i limesaften. Salta och peppra lätt. Blanda samman allt och lägg på bakplåtspapper. Forma till en korv och lägg in i frysen en stund, så att smöret sätter sig. 




Smaklig spis!

//Malin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.