tisdag 7 mars 2017

RAMSLÖKSFOCACCIA




Focaccia är ett helt otroligt gott bröd och väldigt lättlagat dessutom. Att blanda ner torkad ramslök i degen var ett genidrag, om jag får säga det själv. Jag är säkert inte först med det så klart, men spelar mindre roll då det vara min första gång. Mitt tips är att inte snåla med oljan på plåten och på brödet, den är där av en anledning. 

Torkad ramslök kommer jag att börja sälja i min butik Annies Stuga i Glommen, från och med torsdag. Rapsoljan med ramslök säljer jag sedan tidigare, vilken är en storsäljare. Tänker att dessa två tillsammans blir kanon! 

Ramslöksfocaccia
25 g (1/2 pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl ramslöksolja från Gunnarshög
2 msk honung
1/2 dl torkad ramslök
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl 

Ramslöksolja, flingsalt och torkad ramslök till plåten och utbakning 

Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke eller en hushållsassistent. Tillsätt torkad ramslök, sedan lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.




Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.

Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.

Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 4 delar, knåda den lite och lägg på oljat bakplåtspapper med lite flingsalt i botten.
Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med ramslöksolja och strö över flingsalt och torkad ramslök. 




Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 
minuter.






Brödet smälte i munnen, helt otroligt gott! Dottern kräver att jag bakar det igen, väldigt snart.


//Malin




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.