söndag 31 juli 2016

KYCKLINGGRYTA MED CURRY, SQUASH OCH SAMBAL OELEK



Jag kan tänka mig att många av er inom kort, eller redan nu, sitter med fler squash än vad ni kan göra av med. Och för er som inte har det kan jag bara uppmuntra att odla det till nästa sommar. Lättare gröda än squash tror jag knappast ni kan hitta. Jag känner mig som värsta Carl von Linné, eller han kanske bara sysslade med blommor och pistiller förresten... Jag känner mig i vilket fall som helst som en riktigt grönsaksodlare. Ja, detta enbart och endast tack vare mina fina squash. Inget annat överlever i mina händer, tyvärr...

Har blivit en hel del grillning på senaste tiden och så var även tanken i kväll. Men när himlen helt plötsligt öppnade sig fick det bli ändrade planer. Mycket bra ändrade planer till och med. Grytan blev så jäkla god alltså! Dottern petade dock bort squashen, men älskade såsen och kycklingen. Sonen tittade inte åt grytan ens, utan åt en korv. Ja, en korv utan vare sig bröd eller pasta. Bara ketchup, senap och rostad lök. Knasigt hur han kan stå på benen ibland med tanke på vad han får i sig. Han äter oss inte ur huset så att säga. 



Kycklingcurry med squash och sambal oelek
5 kycklingfiléer
1 squash, ca 5 dl squashbitar
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1-1 1/2 msk curry
3 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
1 dl grädde
1 dl créme fraiche
1 msk kycklingfond
salt & svartpeppar

Skär kycklingen i bitar och fräs i smör. Salta och peppra och lägg sedan åt sidan en stund. Skär därefter squash och rödlök i bitar och fräs i smör tillsammans med finhackad vitlök. När detta fått lite färg, hälls kycklingen ner i stekpannan och curry strös över. Blanda runt så allt blandas. Tillsätt därefter grädde, créme fraiche, fond, sambal oelek och mango chutney. Låt grytan koka ihop, men var försiktig så att inte squashen blir mosig och överkokt. Smaka av med salt och peppar. 

Ella ville ha nudlar som tillbehör, och jag och Lars tog pasta. Ris hade så klart passat utomordentligt bra det också. 






Trevlig kväll!!

//Malin



1 kommentar:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.