torsdag 2 juni 2016

RABARBERKAKA I LÅNGPANNA MED KARDEMUMMA



Fick i helgen finfina rabarber av mina föräldrar. De har massor! Mamma berättade att de brukar sätta ut rabarber utanför deras hus som förbipasserande får plocka av. Senare på sommaren gör de samma sak med tomater och gurkor. Vilken bra idé! Jag har då inget att dela ut, mer än kakor lite då och då. Kanske hade uppskattats det också, bara inte så hygieniskt att ställa ut vid vägen kanske. Hm, det blir i stället kollegor och släkt som får smaka av mina bakverk. 

Den här rabarberkakan bakade jag till måndagens APT och serverade vaniljsås upptill. Det var gott, väldigt gott!

Receptet kommer från Arla, men jag lade till nystött kardemumma. Älskar kardemumma och helst nystött och tillsammans med rabarber. 

Rabarberkaka
3 ägg
4 dl strösocker
200 g smör
8 dl mjöl
1 msk bakpulver
2 krm vaniljpulver
1/2 msk nystött kardemumma
4 dl mjölk
1 liter skivad rabarber

1/2 dl pärlsocker

Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljpulver. Rör ner det smälta smöret i äggsmeten. Vänd ner mjölet och vispa hastigt i mjölken till en slät smet. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Strö rabarber och pärlsocker över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. 

Det blir många härliga bitar rabarberkaka av detta receptet. Hur många beror ju på hur stora bitar du skär upp, men mitt tips är att inte snåla... 



Ps, I morgon är det fredag...


//Malin





1 kommentar:

  1. Rabarberkaka tackar jag inte nej till :) Jag tycker också om rabarber och kardemumma ihop. Kram!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.