söndag 24 maj 2015

KALVFÄRSBIFFAR MED PARMESAN I TOMATSÅS MED BASILIKA


Det här var min första gång att köpa och tillaga kalvfärs. Jag köpte det till reducerat pris eftersom färsen hade kort datum. Jag har inga problem med det, letar mer eller mindre efter röda lappar när jag handlar. Oftast handlar jag mitt kött på Thuressons Gårdsbutik, men inte alltid och då är röda lappar bra. 

Kan inte riktigt påstå att jag tycker kalvfärs var något annorlunda än nötfärs. Inte på det viset jag tillagade det i alla fall. Hur som helst så var det gott. Biffarna kan så klart göras på nötfärs eller blandfärs också. Eller varför inte på viltfärs. 


Kalvfärsbiffar 
500 g kalvfärs
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl riven parmesanost
1 ägg
1-1 1/2 msk flingsalt
svartpeppar

Finhacka löken och fräs den mjuk i smör. Löken ska ej få färg, bara mjukna. 
Blanda samman färs, ägg, parmesan, lök och pressad vitlök. Salta och peppra. Forma köttfärsen till biffar och stek dem i rikligt med smör. 


Tomatsås
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g krossade tomater (Mutti)
3 msk tomatpuré (Mutti)
1/2-1 msk balsamvinäger
flingsalt & svartpeppar
färsk basilika

Finhacka löken och vitlöken och fräs i olivolja. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén och balsamvinägern. Låt såsen småputtra i ca. 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. När såsen är klar så tillsätts hackad basilika. 

Riv över massor av parmesan före servering. Pasta passar toppen till detta. Prima liv!





Så nu är det alltså söndagskväll och en ny vecka väntar. Men innan man vet ordet av det så är det fredag igen. Helt galet vad fort tiden går. Håller ni inte med?





//Malin






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.