måndag 27 april 2015

GUBBRÖRA PÅ KALLRÖKT LAX



Här får ni ett übersnabbt middagstips av mig, och übergott dessutom. Min kollega Johan bjöd på detta en tisdagseftermiddag på jobbet för ett par veckor sedan. Japp, så bra har jag det på mitt jobb! Frågor på det?

Vanlig gubbröra är inte riktigt min grej. Eller ansjovis är inte min grej, de andra ingredienserna funkar. Men den här är snäppet bättre för den här innehåller ju min favorit, Hellmann´s majonäs. Jag får verkligen inte till bra smak på egen majjo. Tar därför gärna emot tips på goda recept på majonäs. Den måste smaka som Hellmann´s dock, inte som Findus eller Kavli. Men fram tills dess att jag hittar ett bra recept blir det köpemajjo, så det så!

Gubbröra 
1/2 burk Hellmann´s majonäs
1/2 rödlök
1/2 kruka dill
200 g kallrökt lax
svartpeppar

Finhacka löken och dillen. Blanda samman med majonäs och strimlad lax. Smaka av med svartpeppar och eventuellt lite flingsalt. Laxen är dock salt, så det är inte säkert att det behövs. 

I stället för att ha kokt ägg i röran tycker jag man kan ha det vid sidan om. Svårt att få till fina bitar av ägg i en röra. 

Tänk vad gott med den här röran i en bakad potatis eller i en halva avokado. Eller varför inte på en bit kavring eller ett fröknäcke. Perfekt för midsommar, kräftskiva och jul, ja påsk också så klart. Med andra ord en röra som är universal och passar året om. 

Orkar man inte vänta till midsommar så passar den bra att göra mitt i veckan också, så ni kan därför testa redan i morgon.




God kväll!

//Malin




4 kommentarer:

  1. Det här receptet sparar jag! Hellmans är absolut min favvo också när det gäller köpemajjo. Annars gör jag gärna egen men det är väl som med köttfärssås. Köpt kan vara gott men egen är också god, kanske godast. Svårt att jämföra tycker jag. Förrförra gången jag gjorde hemma-majjo blev den helt tunn och kass. Jag var jättebesviken och slängde "skiten" och svor på att aldrig mer göra majjo själv. Men nästa gång funkade det så nu är jag på banan igen. Puss och kram!

    SvaraRadera
  2. detta lät mycket godare än gubbröra
    sparar och prövar

    SvaraRadera
  3. Åh vad gott känns riktigt somrigt:) Ha det gott

    SvaraRadera
  4. Ja vi gillar ju gubbaröra väldans mycket, ansjovistokiga som vi är, men denna varianten låter som ljuv musik i våra öron också! Ska absolut sparas och testas, fast till midsommar orkar vi inte stå ut:)

    Kramar på dej Malin!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.