onsdag 7 januari 2015

LAX OCH BRYSSELKÅL I KOKOSMJÖLK SMAKSATT MED VITLÖK OCH CITRON



På Ica i veckan sålde de brysselkål för 5 kr, hur bra är inte det! Älskar de små gröna godingarna. Det hade mitt tonåriga jag aldrig trott att jag skulle säga. Men som tur är så är jag inte tonåring nu och kan då alltså älska brysselkål!

Receptet, men med några små förändringar, hittade jag på Under vårt tak och där hittar man massor av god mat och dessa tillagade efter Paleo. Vet inte så mycket om det mer än att det är en diet som eftersträvar att man ska äta maten vi åt för länge länge sedan. Ingen processad mat och inga mejeriprodukter, men mycket fisk, skaldjur, kött och kyckling och frukt och grönsaker. Ren mat helt enkelt!

Lax- & brysselkålgratäng
300-400 g lax i tärningar
1 fp brysselkål
3 dl krämig kokosmjölk
3 vitlöksklyftor
1/2 citron
persilja
3/4 msk Rapsolja med citronsmak från Gunnarshög
Salt, svartpeppar och chiliexplosion

Förkoka brysselkålen i lättsaltat vatten i ca. 4 minuter. Ta av från plattan och häll av vattnet. Pressa i vitlök, riv över citronskal och ringla över citronolja. Krydda med salt, peppar och chiliexplosion. Blanda i lax och finhackad persilja och lägg över i ugnsform. Häll över kokosmjölk och ställ in i ugnen på 225 grader i ca. 20-25 minuter. 

Om du är tonåring, eller fastnat i en tonårings matsmak, tycker jag att du ska testa detta. Tror nog att du då kommer att omvärdera dina låga tankar om brysselkålen. 






//Malin








3 kommentarer:

  1. Haha, "om du fastnat i en tonårings matsmak"! Var den frasen riktad till någon på Öland, måntro? Hähä! Jag hatar både lax och brysselkål! Men om du kommer hit och lagar det här, så lovar jag att äta det. Helst vill jag ha lite bubbel innan också. Kram på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, tänkte inte på dig när jag skrev det, men det är klart ganska träffande... Umgänge med mig involverar ALLTID bubbel. ;-)

      Pöss!

      Radera
  2. Vad menas med chiliexplosion?

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.