lördag 23 augusti 2014

ASIATISKA KYCKLINGBIFFAR MED KORIANDER OCH CHILI, RÖD CURRY-SÅS OCH SJÖGRÄSNUDLAR



Vad tycker ni om koriander? Koriander är en ört som tog lite tid för mig att lära mig tycka om, men nu gör jag mer än bara tycker om. Nu älskar jag den! Både doft och smak är ljuvlig, den fräschaste doften av alla till och med. 

Men som sagt, det tog lite tid. Från början tyckte jag mest den smakade parfym. Så till er som inte gillar den vill jag bara ge uppmaningen att fortsätta försöka, väldigt snart kommer ni inte kunna vara utan den. 

Biffarna jag tillagade i går kväll blev verkligen tokgoda, mycket är korianders förtjänst och allt annat gott jag blandade i förstås. 



Asiatiska kycklingbiffar
800 g kycklingfärs
3 vårlökar
3 vitlöksklyftor
1 chili
1 tsk riven färsk ingefära
2 lime, saft och skal
2 msk fisksås
1 msk ljus soja
1 msk finhackad citrongräs
1 kruka koriander
1 ägg
peppar

Hacka lök, vitlök, citrongräs, chili och 3/4 av koriandern. Riv ingefäran fint. Blanda samman med kycklingfärs och häll i fisksås och soja. Blanda i ett ägg och peppra lätt. Forma nu till stora biffar och bryn dem i smör och olja. 

Jag efterstekte biffarna i ugnen och kollade av innertemperaturen med en stektermometer. Rekommendationen är 70 grader, men mina låg på under det, men var ändå klara. 


Röd curry-sås
1 burk kokosmjölk
3 tsk röd curry-pasta
1 msk fisksås
1 msk ljus soja
2-3 tsk honung
1/2 lime, saften

Blanda allt i en kastrull och låt småputtra några minuter. Därefter är såsen klar!

Jag och Lars åt sjögräsnudlar till biffarna, medan barnen åt äggnudlar. 

Hacka lite koriander och strö över biffarna vid servering.






Njut nu av lördagen!


//Malin


2 kommentarer:

  1. Nej, färsk koriander och jag är inte vänner än. Smakar diskmedel. Men torkad koriander är på något vis mycket bättre - konstigt! Den här rätten låter förutom koriandern mycket god, får göra en egen variant! :)

    SvaraRadera
  2. Jag älskar koriandern! Den är skarp, speciell men ihop med tomater blir det riktigt gott.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.