torsdag 17 juli 2014

KÖTTKROGEN I FISKEBYN - VÄL VÄRT EN AVSTICKARE


I går kväll var det dags för sommarens första besök på Köttkrogen. Nej, inte absolut första då vi varit där för drinkar tidigare, och vilka drinkar sedan... Mmmm! Men nu gällde det mat och hela köret. Restaurangen har bara öppet sommartid, så det gäller att passa på. 

Efter en liten fördrink hos goda grannar promenerade vi ner till restaurangen. Att kunna skriva promenera i samma mening som restaurang är stort, väldigt stort. När man bor som vi gör, 1 mil utanför Falkenberg, innefattar restaurangbesök oftast taxiresor eller skjutsande föräldrar. Det är därför extra lyxigt att kunna gå den korta korta biten till Köttkrogen. Skulle även kunna krypa faktiskt, om det var nödvändigt...

Det är nu andra sommaren som Emelie och Mikael driver Köttkrogen, och jag hoppas på många fler framöver. 

Maten på restaurangen är verkligen helt makalöst god och även drinkarna som jag nämnde tidigare. Mikael arbetar vanligtvis som bartender på Restaurang Familjen i Göteborg och Emelie på Thörnströms Kök, även den i Göteborg. Sedan har Emelie och Mikael god hjälp av andra kunniga personer. 




Utsikten från restaurangen är sagolik. Stranden ligger bara ett stenkast ifrån och solnedgången är lätt värd ett besök bara den. 

Vi kostade på oss ordentligt i går, med både förrätt, varmrätt och dessert. Väl värt varenda öre bör tilläggas. Till förrätt delade jag och Lars på en Charktallrik med köttprodukter från Gårdsbutik Thuresson och annat smått och gott. Allt kött på menyn kommer från den lokala gårdsbutiken Thuresson, min favorit den också som ni säkert märkt tidigare. 





Massa gott var det på charktallriken, bland annat paté, korv, lufttorkad skinka, flankstek och picklade grönsaker. 





Jag bestämde efter en smaktugga av Villes råbiff att det ska jag beställa nästa gång. Bara råbiff och ett glas bubbel, för det var ta mig tusan det bästa på länge! Vad sägs om Råbiff med persiljemajjo, linfrön, picklad gulbeta, pepparrot & krispig svål? Alltså jag dog och kom till mathimlen! 

Varmrätten hade Mikael rekommenderat oss sedan tidigare. Lite skeptisk var jag från början, men det hade jag inte behövt vara. 


Krispigt Fläsklägg med krämig kål, picklad morot, persilja & färskpotatis. Köttet var så mört att det ramlade av benet. Mört innanför och krispigt täcke utanpå. Verkligen gott och jag är glad att jag lät mig övertalas till att testa det. 

Så här såg det ut på min tallrik när jag var klar. 




Äta är jag bra på!

Nu skulle man kunna tror att vi var nöjda, men inte då. Jag och Lars delade på kvällen andra rekommendation, Emelies Chokladkaka med karamelliserad mjölkchokladmousse, sorbet på röda vinbär & saltrostad havre.





Ja, och den var så klart så god som den ser ut. Den syrliga sorbeten till chokladkakan och den karamelliserade mjölkchokladmoussen passade utmärkt. Jag puttade bort Lars sked några gånger, så jag tror kanske att jag åt 3/4 av desserten. 




Bubbel och vin blev det så klart lite det också. Älskar vinflaskan och dess innehåll. 

Jag kan varmt rekommendera er att besöka Köttkrogen i Glommen. Det är verkligen värt att köra en liten omväg faktiskt, bara för att få äta deras goda mat med en magnifik utsikt. Glöm inte att ringa och boka bord innan bara.

Samtidigt kan ni ju passa på att besöka min inredningsbutik Annies Stuga också. Två flugor i en smäll alltså!





Ha en skön kväll!

//Malin





4 kommentarer:

  1. Vilken bonus att få ha en sommarrestaurang på krypavstånd! Och en Familjen-bartender - vad mer kan man önska sig?

    SvaraRadera
  2. falkenberg har mycket att erbjuda...
    ser vansinnigt gott ut

    SvaraRadera
  3. Oj oj oj så mycket gott! Dit hade jag gärna haft kryp..., förlåt gångavstånd. Men om de dessutom har goda drinkar kanske det skulle vara farligt nära ;-)

    SvaraRadera
  4. Det där stället verkar verkligen toppen! Det tänker jag på varje gång jag ser inlägg därifrån på Insta. Min chef har sommarställe i närheten, tror jag. Läste nämligen på Facebook att hon tog löprundor och sedan avslutade med att bada i Glommen! Jag har tipsat henne om din butik och nu måste jag ju tipsa om köttkrogen också!

    Kram!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.