onsdag 23 juli 2014

JORDGUBBSMUFFINS MED HAVRECRUMBLE


Vi är fortfarande flitiga jordgubbsätare i vår familj, även om vi föredrar de tidiga jordgubbarna. Nu får en del i varje kartong slängas tyvärr. 

Jordgubbar är ju också väldigt gott att baka med, och då kan man ju använda sig av de lite kantstötta gubbarna. I går bakade jag de här muffinsen och sålde i mitt lilla sommarcafé i butiken. 

Jordgubbsmuffins med havrecrumble
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma, helst nymortlad
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
jordgubbar

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och fluffigt.
Smält smör och häll i mjölken.
Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och salt och vänd ner i smeten. Ställ muffinsformar i ugnsmuffinsform och fyll varje form 3/4 fulla. Dela jordgubbarna i mindre bitar och toppa varje muffins med 3-4 bitar. 

Havrecrumble
75 g kylskåpskallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl

1 dl strösocker

Blanda samman alla ingredienser till en smuliga massa. Strössla över varje muffins och ställ in i ugnen i ca. 15-20 minuter. 

De muffins som inte såldes åkte ner i picnic-korgen och smakade utmärkt på stranden i går!




Underbara älskade sommar 2014


//Malin





1 kommentar:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.