onsdag 2 juli 2014

HÖGREVSBURGARE MED GLUTENFRITT FOCACCIABRÖD



Grillen går varm hemma hos oss nu, som hos de flesta andra svenskar. Vi grillar minst 3 gånger i veckan vågar jag påstå. I bland blir det lite bättre än vanligt och det tycker jag nog att den här gången blev. Hemmamalda högrevsburgare är ta mig tusan bland det godaste som finns, och det står jag för!

Här kan ni läsa hur vi gör hamburgarna. Inte svårt alls, så har ni bara en köttkvarn så har ni inga ursäkter längre. Sätt igång att mala! Köttet köper jag på Gårdsbutik Thuresson i Bölse. Alltid toppenbra kött och service!




Jag hittade ett spännande recept på glutenfritt focacciabröd som jag bestämde mig för att testa. Tycker att focaccia passar riktigt bra som hamburgerbröd. Brödet blev riktigt bra och kommer att bakas igen här hemma. 

Focaccia med parmesanost 6 bitar
1/2 rödlök (hackad)
3 msk olivolja
4 ägg
200 g Philadelhiaost
2 dl parmesanost (riven)
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
rosmarinblad
gröna oliver utan kärnor

Sätt ugnen på 190 grader. Fräs rödlöken mjuk i smöret. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke, cirka 3 minuter med elvisp. Tillsätt färskosten och blanda väl. Blanda ner rödlök och smör tillsammans med parmesanosten.
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter. Förbered under tiden en form, cirka 15 × 25 cm, genom att antingen fodra den med bakplåtspapper eller smöra och bröa den med pofiber.
Fördela smeten jämnt i formen och strö rosmarin, hackade oliver och salt över. Grädda focaccian i ugnen tills den har fått fin färg, i cirka 30 minuter. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.

Receptet hittade jag boken Baka med LCHF av Mariann Andersson.





Som tillbehör till hamburgarna körde vi på ugnsrostad sötpotatis och en god guacamole. I min hamburgare gömde sig också Kvibille cheddarost, ananas, stekt bacon och hamburgerdressing. 

Guacamole
3 avokados
1/2 finhackad rödlök
2 stora tomater
tabasco enligt eget tycke. Jag drog till ordentligt.
saften av 1/4 lime
salt & svartpeppar

Mosa avokadon och tillsätt finhacka lök och tomater skuren i småbitar. På med rejält med tabasco, limesaft och smaka av med salt och peppar.


Det blev bröd över så min frukostmacka dagen efter gick inte av för hackor den heller. 









//Malin



1 kommentar:

  1. Grillen kan gott få gå varm. Man är ju sugen på grillat i stort sett hela tiden! Jag måste testa detta receptet på focaccia. Ser ut att bli mycket bra.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.